Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Praxe pro budoucí povolání

Od: cincibul odpovědí: 7 změna:
Studuji letos posledním ročníkem obor marketing a management na SŠ.ekonomické. Slýchám od svých známých, že každý kdo chce pracovat v kanceláři na THP. pozici musí mít nejprve potřebnou praxi po škole. Mám dědu, který pracuje v takové malé kanceláři-na vrátnici a nabídl mi získat praxi u nich přes šéfa. Můj dotaz je ten, jestli pozice vrátného pomůže získat potřebnou praxi, kterou firmy chtějí na obchodním oddělení nebo se raději orientovat jiným směrem po škole?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

0x
Nevíme jake vztahy má tvůj děda s ředitelem firmy. Já jsem třeba měl vždycky na protekci smůlu a nic nevyšlo,to ale neznamená že u tebe to nemusí být jiné.Počkej s čím přijde děda a podle toho se pak rozhodni dál.

mcmerkurion*
hodnocení

0x

... no, pozice vrátného asi moc nepomůže, ale z pozice vrátného ti třeba něco sežene ...

krtek66
hodnocení

0x

no předem si upřímně řekněme, že už ten obor co studuješ není do budoucna moc perspektivní. Malé firmy marketing moc neřeší a pokud ano dělá si ho šéf sám a nebude platit dalšího člověka, který mu nějak výrazně nepřinese zisk...třeba my jsme už větší firma, ale náš šéf takové lidi neuznává, protože "nic neumí" a "netvoří hodnotu"...a s takovým názorem je dost lidí...u velkých firem jsou zase už tito lidé dávno zaběhlí a mají jméno...ale k tvému dotazu...z vrátnice moc velkou kariéru neuděláš:) ať se jedná o jakýkoliv obor

repkin*

Pochopil jsem to tak, že na vrátnici dělá děda, který se u ředitele přimluví, zda by nenašel nějakou pozici v kanceláři, ne že by měla dělat na vrátnici ;)

krtek66

no to se tak tvářilo až do té poslední věty...přečti si ji ještě jednou a zjistíš, že to pak mění význam dotazu

hoststary*
hodnocení

0x

Všechny střední odborné školy mají jako součást vyučování jakousi "odbornou praxi" v průběhu školního roku nebo vcelku asi dva týdny, takže jakousi alespoň maličkou praxi máte. Ale i kdybyste měla takové praxe sebevíc, nic nenahradí skutečnou praxi u firmy už se vším všudy. Nejde jenom o vykonávanou práci, ale o pochopení života firmy, vzájemných pracovních i osobních vztahů, služebního jednání i osobního jednání s ostatními pracovníky i vedoucími. Pochopení, jak se člověk má zařadit, aby mohl nejen pracovat, ale i pohybovat se v prostředí firmy, jednat, seznámit s lidmi, pochopit pracovní úkol a naučit se ho spolehlivě provádět, vědět s kým jednat, a pod. Pochppit a naučite se zodpovědnost za svou práci, své jednání, atd a být ochotný se učit a učit a učit.

Každé setkání s kýmkoliv ve firmě nového zaměstnance obohacuje a postupně se stává přínosem pro firmu. Některé firmy přijímají na různou drobnou v době prázdnin a dovolených výpomoc žáky středních středních škol, možná ještě před maturitou najdete vhodnou brigádu, třeba vás dědův zaměstnavatel zaměstná na nějaký druh úvazku nebo jakousi brigádu.

Firma není Mikuláš, která by nabízela práci, ale hledá lidi, kteří pro firmu budou konat práci a tvořit zisk firmy. Nenechá si firmou toulat nějaké zájemce o praxi, chce, aby dodržovali bezpečnost, pravidla, firemní tajemství, aby pracovali a tvořili zisk a při odchodu neodnesli nějaká firemní tajemství, ale to jistě berete ve škole a zažila jste to při školní praxi a tak to znáte.

hodnocení

0x

Leda tak, že bys vzal tu pozici vrátného a dědeček ti u šéfa domluvil, že ve službě se budeš věnovat učivu, místo toho, abys fungoval jako vrátný. Nebo raději dědečkovi vysvětli, jakou školu studuješ. Je mi divné, že ti nabídl dojednat pozici vrátného a považuje to pro tvé studium za výhodné. Je to takový podivně zkomolený dotaz. A pak, také by mne zajímalo, co to je za "malou kancelář", která potřebuje doslova vrátnici. Já bych se šla napřed podívat, kde to vlastně ten můj děda pracuje a pak bych přemýšlela.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]