Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak fungují víza vstup/výstup ze země

Od: kopp odpovědí: 3 změna:

Oběcně, je možné získat víza s datem od/do., s tím že do té které země vstoupím v tomto časovém intervalu nebo musí sedět přesně datum vstupu a odletu ze země? Nějak se mně nedaří tyto informace stále najít a když se zeptám na kompetentních místech - nikdo neodpoví.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Kolega ben už naznačil, nicméně nebyl úplně přesný. Vízum platí v uvedeném časovém intervalu (vstoupit můžete nejdříve první den platnosti, opustit zemi nejpozději poslední den), nicméně záleží také na jeho druhu. Může se jednat o vízum jednorázové nebo vícevstupové. Můžete mít povoleno pobývat v zemi celé období platnosti v kuse nebo jednotlivý pobyt může být omezen. Můžete mít povoleno pracovat, studovat či se věnovat pouze turismu.

Např. u australského obchodního víza, které jsem onehdá obdržel, byla doba platnosti 1 rok od vystavení. V rámci platnosti jsem mohl vícekrát vstoupit do země, nicméně zdržet jsem se mohl v kuse pouze 90 dní. U ruského turistického víza jsem měl platnost také 1 rok, ale vstup byl pouze jednorázově. V okamžiku vstupu do země mi vyznačili poslední datum, kdy musím odcestovat a po opuštění země vízum pozbylo platnosti.

doplněno 20.03.18 16:31:

I turistické vízum může být vícevstupové. Moje žena měla ještě u starého nebiometrického pasu desetileté turistické vízum do USA, kdy mohla jezdit podle potřeby kolikrát chtěla, ale pobyt byl omezen na 3 měsíce.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, má informace je hodně stará, ale snad stále platná - jde o interval, nikoliv o přesné datum. Tedy, vstup nejdříve v první den platnosti víza nebo i později a výstup dříve nebo nejpozději v poslední den platnosti víza. A vstup i výstup pouze jednou. Zdravím!

doplněno 20.03.18 13:51:

Ano, vzhledem k umístění dotazu v rubrice o cestování se má odpověď týká jen turistického víza.

mate59
hodnocení

0x

Do některých zemí získáte vízum při vstupu na hranicích vylepením známky do pasu a rázítkem dne vstupu.Turistické vízum môže platit někde jen 30 dní a pak musíte krajinu opustit.V případě porušení zaplatíte pokutu a odletíte.Záleží kam cestujete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]