Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrátit se s dětmi zpět do ČR?

Od: iku* odpovědí: 10 změna:

Dobrý večer a krásný silvestr všem, mám takové dilema nebo prosím o radu řiji ,už 3 roky v zahraničí v UK a mám 4 děti 12 let chlapec,10 děvče,6 chlapec,1 chlapec a jedná se mně hlavně o 6 letého chlapce ,protože chci žít v UK co nejdéle tak se bojím o synovo vzdělání, bohužel jsem dost často v práci a nemám čas se mu patřičně věnovat učením ho češtiny ,české historie atd bojím se ,že až jednou se vrátíme domů tak děti budou jak v cizí zemi, a synovi 6 letému za cca 6 let bude 12 a zajímalo by mně do jaké třídy by chodil v Čr do školy, žena pečuje o nejmladšího syna patřičně se také věnuje dětem ,ale bohužel to nestačí jak na to? Jak to mám řešit? Mám se vrátit do ČR a bydlet tam kde jsem neměl práci? Nebo zůstat tady v uk kde se nám daří docela slušně děti tu chodí sice do školy ,ale tady prý se jen hrají s učitelkama atd.

doplněno 01.01.10 00:05:

žiji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

toireasa*
hodnocení

3x

stay there... Neblázněte, máte tam práci, navíc už tam jste několik let, takže děti jsou tam zvyklé. Bohužel v ČR Vás momentálně nic super nečeká, tím nechci tenhle stát srážet, ale buďme realisté. ;) Učte je jazyk i českou historii, ale nechte na nich, kde se nakonec usadí...

asa*
hodnocení

1x

Já být Vámi, tak zůstanu. Když zůstanete, budou mít Vaše děti větší možnosti a Vy svou práci, která jim umožní poznávat a rozvíjet schopnosti. Školství je navíc na lepší úrovni. Věřte, že rozhodně neprohloupíte. Pokud jde o národnost, tak to nebude mít žádný dopad, tak jak zde mluví jiní. A mimochodem, pokud budete rozvíjet osvětu o ČR a jezdit na prázniny do ČR, nikdy nebudou cizí. A věřte, že budou pro místní vrstevníky zajímavější.

Pokud Vám tedy záleží na jejich budoucnosti, rozhodně zůstaňte. *palec*

pt®
hodnocení

0x

Omlouvám se, ale mohl byste upřesnit kde žijete /uk/? PT /stařenka/

iku*
hodnocení

Anglie -West Yorkshire

pt®

Myslím si, že děti pokud své dětství prožívat v Anglii, ovlivní je to. Myslíte, že nyní po praxi v Anglii zde nebudete mít práci? Pokud jste si jist, že práci zde nenajdete, zkuste pracovat v Anglii tak dlouho, až se tam děti osamostatní a popř, založí své rodiny. Možná budete jednou rád, že zapustily kořeny jinde. Pokud je Vám tato myšlenka cizí, raději se vraťte. Možná někdo bude mít pro Vás jinou radu, PT /stařenka/

iku*
31.12.09 20:06
hodnocení

Děkuji

geriatric

Jak radi starenka, uvazte co nejdrive, kde se usadit. At uz v UK nebo v CZ. Deti, ktere vyrustaji po cestach sveta nemaji koreny nikde. Zit s timto handikapem se samozrejme da, ale takovy clovek v dospelosti postrada pocit prislusnosti. Dite nema cas se seznamit a zaclenit se do her a zvyku svych vrstevniku, ci navazat zivotne trvajici pratelstvi. Jsem nazoru, ze caste stehovani vyvinu osobnosti a charakteru neprospiva, byt by bylo i ve stejnem state. Chapu, ze se jim budete snazit v UK priblizit vasi ceskou kulturu, ale z moji zkusenosti o to moc deti nestoji a kdyz, tak po malych soustech. Dale budte pripraven na moznost, ackoliv velice smutnou, ze v urcite situaci nemusi byt deti na svuj emigracni puvod hrdi (skolni sikana a pod.) Preji hodne uspechu, at uz kdekoliv.

geriatric uk

hodnocení

0x

Kdyby mi řeklo některé z mých dětí, že chtějí z republiky pryč, tak běžím do sámošky pro kvasnice na buchty na cestu.:DMožná blbě, ale mám pocit, že to tady k ničemu dobrému nevede. Asi spěchat zpět nebudete. *stop*S tou hrou ve škole asi nebude tak jak si myslíte. Je vypracovaná metodika, kde se hrou děti vzdělávají. Pan Komenský položil základy "Škola hrou" a spousta pedagogů to považuje za geniální. Ono to geniální je. Toho by jste se bát neměl.*hi* A o historii naši studenti také toho moc neví. Překvapilo mě, jak málo ví mladí lidé třeba o Sametové revoluci, o které mluví doma rodiče, kreří ji zažili. *klik*Myslím si, že máte zbytečně obavy. Škola venku se příliš nebude odlišovat od naší. A když kouknete na pravopis některých zdejších tazatelů, vypadá to, že do školy ani nechodí. *haha* Vůbec se tím nezatěžujte, nebude to takový problém, jak to vidíte. Doma byste na děti asi měl času dost, protože byste byl doma na podpoře.*plac*Hodně štěstí vám i vašim dětem a celé rodině nejen v roce 2010

iku*

Děkuji beru k srdci.

doplněno 01.01.10 00:01:

A vám přeji samozřejmě to samé, velkou pohodu v roce 2010 i 2050...

nicoll*
hodnocení

0x

Dobrý den,
měla bych veliké přání mohla bych Vás poprosit o Váš kontak. mail...Ráda bych se Vás zeptala na podmínky a zkušenosti v Uk.

Předem mnohokrát děkuji Nicoll...

doplněno 02.02.10 12:15:

můj mail... beruska.Nicoll@seznam.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]