Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer a krásný silvestr všem, mám takové dilema nebo prosím o radu řiji ,už 3 roky v zahraničí v UK a mám 4 děti 12 let chlapec,10 děvče,6 chlapec,1 chlapec a jedná se mně hlavně o 6 letého chlapce ,protože chci žít v UK co nejdéle tak se bojím o synovo vzdělání, bohužel jsem dost často v práci a nemám čas se mu patřičně věnovat učením ho češtiny ,české historie atd bojím se ,že až jednou se vrátíme domů tak děti budou jak v cizí zemi, a synovi 6 letému za cca 6 let bude 12 a zajímalo by mně do jaké třídy by chodil v Čr do školy, žena pečuje o nejmladšího syna patřičně se také věnuje dětem ,ale bohužel to nestačí jak na to? Jak to mám řešit? Mám se vrátit do ČR a bydlet tam kde jsem neměl práci? Nebo zůstat tady v uk kde se nám daří docela slušně děti tu chodí sice do školy ,ale tady prý se jen hrají s učitelkama atd.
doplněno 01.01.10 00:05:žiji
Já být Vámi, tak zůstanu. Když zůstanete, budou mít Vaše děti větší možnosti a Vy svou práci, která jim umožní poznávat a rozvíjet schopnosti. Školství je navíc na lepší úrovni. Věřte, že rozhodně neprohloupíte. Pokud jde o národnost, tak to nebude mít žádný dopad, tak jak zde mluví jiní. A mimochodem, pokud budete rozvíjet osvětu o ČR a jezdit na prázniny do ČR, nikdy nebudou cizí. A věřte, že budou pro místní vrstevníky zajímavější.
Pokud Vám tedy záleží na jejich budoucnosti, rozhodně zůstaňte.
Myslím si, že děti pokud své dětství prožívat v Anglii, ovlivní je to. Myslíte, že nyní po praxi v Anglii zde nebudete mít práci? Pokud jste si jist, že práci zde nenajdete, zkuste pracovat v Anglii tak dlouho, až se tam děti osamostatní a popř, založí své rodiny. Možná budete jednou rád, že zapustily kořeny jinde. Pokud je Vám tato myšlenka cizí, raději se vraťte. Možná někdo bude mít pro Vás jinou radu, PT /stařenka/
Jak radi starenka, uvazte co nejdrive, kde se usadit. At uz v UK nebo v CZ. Deti, ktere vyrustaji po cestach sveta nemaji koreny nikde. Zit s timto handikapem se samozrejme da, ale takovy clovek v dospelosti postrada pocit prislusnosti. Dite nema cas se seznamit a zaclenit se do her a zvyku svych vrstevniku, ci navazat zivotne trvajici pratelstvi. Jsem nazoru, ze caste stehovani vyvinu osobnosti a charakteru neprospiva, byt by bylo i ve stejnem state. Chapu, ze se jim budete snazit v UK priblizit vasi ceskou kulturu, ale z moji zkusenosti o to moc deti nestoji a kdyz, tak po malych soustech. Dale budte pripraven na moznost, ackoliv velice smutnou, ze v urcite situaci nemusi byt deti na svuj emigracni puvod hrdi (skolni sikana a pod.) Preji hodne uspechu, at uz kdekoliv.
geriatric uk
Kdyby mi řeklo některé z mých dětí, že chtějí z republiky pryč, tak běžím do sámošky pro kvasnice na buchty na cestu.:DMožná blbě, ale mám pocit, že to tady k ničemu dobrému nevede. Asi spěchat zpět nebudete. S tou hrou ve škole asi nebude tak jak si myslíte. Je vypracovaná metodika, kde se hrou děti vzdělávají. Pan Komenský položil základy "Škola hrou" a spousta pedagogů to považuje za geniální. Ono to geniální je. Toho by jste se bát neměl.
A o historii naši studenti také toho moc neví. Překvapilo mě, jak málo ví mladí lidé třeba o Sametové revoluci, o které mluví doma rodiče, kreří ji zažili.
Myslím si, že máte zbytečně obavy. Škola venku se příliš nebude odlišovat od naší. A když kouknete na pravopis některých zdejších tazatelů, vypadá to, že do školy ani nechodí.
Vůbec se tím nezatěžujte, nebude to takový problém, jak to vidíte. Doma byste na děti asi měl času dost, protože byste byl doma na podpoře.
Hodně štěstí vám i vašim dětem a celé rodině nejen v roce 2010
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.