Nejste přihlášen/a.
Dobré ráno,chci podat v práci vypoved,ale netušim jak to provést,nikdy sem to nedelala. Co a jak napsat? Mám to donýst do práce ,nebo poslat? Problem je v tom,že máme takovou docela zlou manazerku,každý si na ni stežuje,ale je to i duvod ten,že to psychicky nedávám,jsem na pokladne s potravinama, a třeba v pátek kolem 5 jedou jen 4 pokladny z 25 to mi normalni nepřijde...lidi jsou nepřijemný a já to nezvládám na psychiku..musí se to nejdříve dozvedet telefonicky nebo jako první ta manazerka? nebo stačí když to pošlu nebo zanesu na personalni oddeleni? bojim se že mi nejak nadá..protože už sem mnela v srpnu celý uvazek a pak se ho chtela zkrátit v prosinci,tak že mi nadá že si vymejšlím zase...chtela bych skončit tak abych v červenci už chopdit nemusela,do doby než nekoho najde mužu odejit,nebo tam musim být do té doby až bude nekoho mit za me? dekuju za odpovedi)
Takže výpověď postačí dát během dubna. Klidně i 30. Poběží 2 měsíce výpovědní lhůta a k 1.7. jste volná. Zaneste to osobně na poersonální dvojmo a jeden výtisk si nechte orazítkovat a podepsat. Jinak jsou schopní zapřít nos mezi očima.
Vzorů výpovědí je plný internet. Například zde: vimvic.cz/...
A nenechte si všechno líbit. Nikdo nemá právo po vás řvát. Nejste otrok, ale zaměstnanec.
na papír s linkama nebo muže být bez? mám tady jen bez ..myslím že to nnei podstatný ale,ne? a ješte prosím , když to pošlu poštou,a pak budu v práci nekterý den,zavolaji si me? nebo reknou mi necobudou se vyptávat proč? nebo mi jen daji papír že budu k poslednimu cervnu končit? když to podám v dubnu?dekuju moc,nebo budou delat jako že je to uzavřená vec a ptát se me nebudou na nic? budu necopodepisovat? mam tam jit za nima se zeptat jesi jim to došlo nebo neco?
Výpověď je jednostranná záležitost, zaměstnavatel nemá prakticky jinou možnost než ji převzít a akceptovat.
To snad není pravda toto Může to být papír s linkama, čtverečkama nebo bez linek, klidně může být i recyklovaný, A4 nebo A5, je to jedno...
Jestli to budeš posílat poštou, tak si to pošli nejlépe s dodejkou a z pošty se ti pak vrátí doklad, podle kterého poznáš, kdy zaměstnavatel písemnost převzal.
Jinak ano - nejspíš si tě zavolají, pokud jim od tebe přijde poštou výpověď z pracovního poměru. Nejspíš si budeš muset vybrat dovolenou, na konci pak vrátit věci, které ti zaměstnavatel poskytl apod. Proč se té osobní konfrontaci se zaměstnavatelem tak bráníš? Klidně jim řekni, proč odcházíš a co ti na práci vadí - pro ně to bude dobrá zpětná vazba, když budou vědět, proč jim lidi odchází.
Pokud ji zaměstnavateli doručíš do konce března, bude ukončení PP k 31.5.2018.
Jasně, jde to napsat i jednodušeji a stručněji. Předání načasovat s tím, že výpovědní lhůta jsou dva měsíce.
Firma a adresa
Věc: Výpověď z pracovního poměru
Dávám tímto výpověď z pracovního poměru ke dni ...
V ... dne ... Jméno a adresa
Převzal: ...
dne ...
Výpovědní doba činí dva měsíce, ale zákoník práce umožňuje sjednat výpovědní dobu delší. ► Podívejte se do pracovní smlouvy. Jestli tam o výpovědní době nic nemáte, činí u Vás dva měsíce.
Doručíte-li písemnou výpověď ještě v březnu, můžete skončit už 31. května.
Nemusí, ale mělo by to být čitelné. Napište to raději na počítači a nechte si text zkontrolovat z hlediska pravopisného. Úhledný dokument bez chyb dělá lepší dojem.
Forma není stanovena, může to být klidně psané rukou na slupce od banánu (s nadsázkou).
Musí být jen zřejmé KDO to podává (vaše jméno), CO podává (výpověď) a k jakému datu.
bruno: dojem je nutné dělat při náborovém pohovoru, u výpovědi je to prakticky jedno
dobře,napíšu to na papír A4 bez linek,nebo to zkusim na počítači, všecko na počítači,jen podpis tam dám propiskou..a pošlu,a až budu v práci daji mi pak od toho nejaký ppaír? abch vedela že s tim počítaji?
Dobrý den,
jsou vlastně dva hlavní způsoby jak rozvázat pracovní poměr ze strany zaměstnance jeden je ukončení pracovního poměru dohodou, na tom se musí obě strany dohodnout, především na tom, kdy pracovní poměr zanikne (teoreticky, může i ihned), v takovém případě sepiště dohodou o ukončení pracovního poměru (vzory najdete na internetu) a obě strany ho podepíší, vy a a zaměstnavatele nějaká pověřená osoba (obvykle personální oddělení).
Pokud se zaměstnavatel nechce dohodnout a nejedná "rozumně", pak podejte výpověď, tu zaměstnavatel musí bezodkladně příjmout, předat ji můžete jakémukoliv svému nadřízenému, dělá se ve dvou vyhotoveních, proti předání Vám jí Váš nadřízený podepíše a předá druhý stejnopis na personální (případně jej personálnímu, můžete předat i sama). V takovém případě je výpovědní doba 2měsíce a ta začíná běžet od začátku měsíce následujícího (prakticky tedy, pokud by jste výpověď podala zítra, tak od příštího měsíce začíná výpovědní doba, takže by jste naposledy do práce šla 31.5.).
Ano, výpověď lze zaslat i poštou, vždy jej, ale pošlete doporučeně a uschovejte si doklad o odeslání.
dekuju,prosím vás ješte posledni vec: jaký datum mam napsat,když napíšu ruším pracovni pomer a to ke dni: jakej den tam mám napsat? jaký datum? toho 31.5 nebo datum kni to podávám?
Nepište "ruším pracovní poměr". To aby nedošlo k omylu. Vy dáváte výpověď z pracovního poměru; napište, že pracovní poměr skončí dnem 31. května 2018. Datum, kdy výpověď podáváte, napište na úroveň svého podpisu, např. V Kolíně dne 26. března 2018
napsala jsem to takto: se sídlem v brne, atd...vec: zruseni prac.pomeru, ve vasi společ,.pracuju na zákl.prac smlouvy ze dne 1.82017,na pozici prodavacka,sdeluji vám že podle ust 66 zákoniku práce timto ruším prac.pomer a to ke dni 31.5 2018 ve ...dne : a podpis. doufám že to tak mjže být, a na obálku dám mou adrwsu aby vedely presne o koho jde ano?
Všechno špatně. Napište věc: výpověď (nikoli zrušení pracovního poměru) Podle § 50 zákoníku práce dávám výpověď z pracovního poměru (nikoli podle § 66 - ten se týká zrušení pracovního poměru ve zkušební době - vy snad nejste ve zkušební době, nebo ano?)
To je špatně. Vy nerušíte pracovní poměr, ale dáváte výpověď z pracovního poměru. Tudíž napište - dávám výpověď z pracovního poměru ke dni 31.5. 2018. Pokud jste ovšem ve zkušební době když uvádíte § 66 pak prac. poměr rušíte k určitému dni a tam žádná výpovědní lhůta není. Takže si tam uvedete datum k jakému chcete skončit.
takže takto? vec: vypoved z prac pomeru, ve vasi společnosti pracuju na zákl.jako prodavacka,sdeluji vám že chci dát vypoved z prac pomeru a to ke dni 31.5 2018 muže to být takhle pouze napsané? ve zkusebni dobe nejsem
XXX s. r. o.
se sídlem ...
Vážení,
jsem ve společnosti zaměstnána na základě pracovní smlouvy ze dne ... jako ... .
Tímto dávám výpověď z pracovního poměru. Výpovědní doba činí 2 měsíce a počíná běžet prvým dnem měsíce následujícího po doručení výpovědi.
V ... dne...
Jméno, podpis
Doplnit údaje, 2x vytisknout (nebo napsat), jedno vyhotovení doručit zaměstnavateli - buď osobně na personální odd. a nechat si na druhý (váš) výtisk potvrdit převzetí včetně data, nebo doporučeně poštou a uložit si podací lístek.
Předpokládám, že nejste ve zkušební době - to by bylo trochu jinak.
ve zkušebni dobe nejsem..jen to zkusim teda napsat podle Vás,ale to jméno a podpis moc nechápu,stačí se podepsat na konci ne? moje příjmeni,proč budu uvádet jmeno a podpis. to moje jmeno a adresu dám na obálku to stačí,doufám
Vy jste tedy zábavná, stále si vymýšlíte nějaké hlouposti. Na výpovědi musí být vaše jméno a já bych napsal i datum narození nebo bydliště nebo osobní číslo pro případ, že ve firmě jsou osoby stejného jména. Jméno na obálce nestačí. Co když obálku někdo vyhodí? Obálka není žádný doklad. Výpovědí je list, který je do obálky vložen. Asi 10 lidí vám radí a vy stále máte svou hlavu. Konec.
ano chapu,jelikož podávám prvni vypoved tak se ptám pořád dokola,asi se vám zdá,ale já vážn epotřebuju dopodrobna vedet co a jak...nedelam to naschvál...:/ celé jmnéo pod to ,takže i adresu a pak se podepsat,chápu to správne? když tvrdíte že tam mojim jménem a přijmenim muže být dost lidi,ale myslim že nnei...
Do výpovědi nepište, že ve společnosti/firmě podniku pracujete jako prodavačka ► to přece zaměstnavatel ví. Čím méně toho napíšete, tím větší bude pravděpodobnost, že nic nezkazíte, nebo že si zaměstnavatel nebude moci něco vysvětlit jinak či mylně.
Do výpovědi nepište "dávám výpověď ke dni" ► to může být zavádějící. Chcete-li si ušetřit možné nesrovnalosti, napište toho co nejméně.
Ve výpovědi nemusí být uvedena Vaše adresa, ale máte-li poměrně časté jméno a příjmení, je lepší adresu uvést. Navíc tím zaměstnavateli sdělíte, kam Vám má po skončení zaměstnání doručovat písemnosti. (Bude Vám muset ještě poslat ELDP ► evidenční list důchodového pojištění.)
Víte co? Dám Vám sem radši ještě vzor (viz obrázek) pro výpověď podanou v březnu a v dubnu. Nejlepší je výpověď podat poslední pracovní den v měsíci ► tím zkrátíte období případných nepříjemností jenom na výpovědní dobu.
To, co je v obrázku šedou barvou, je nepovinné. Váš zaměstnavatel (pravděpodobně) všechny tyto informace má. Proto bych napsala jenom to, co se po ukončení zaměstnání změní.
Příklad: Berete-li výplatu na pracovišti a nebudete-li si moci pro poslední výplatu po skončení zaměstnání přijít, je dobré zaměstnavateli dát vědět, kam Vám má výplatu poslat. Já jsem do výpovědi použila účet, ale klidně místo něj můžete napsat »Poslední výplatu mi zašlete na adresu bydliště«.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.