Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

S antibiotiky mezi lidi

Od: trevor* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, 5. března jsem dostal od doktorky antibiotika protože mě neustále bolelo v krku. Ve čtvrtek 15. března jsem byl na kontrole a dostal jsem druhé antibiotika, protože mě stále v krku bolelo a doktorce se krk nelíbil. Mám je dobrat tento čtvrtek a zajít na kontrolu. Jelikož jsem zameškal už dva týdny ve škole tak bych asi co nejdříve měl začít chodit. Někde jsem četl že ATB oslabují imunitu tak nevím jestli je rozumné chodit s ATB mezi lidi, zvlášt když do škole jezdím brněnským mhd abych ještě nechytl něco dalšího nebo se to později nevrátilo. Teplotu ani nic jiného nemám, citím se dobře až na ten krk. Co myslíte? Mám ještě zůstat doma? Děkuji a přeji hezký zbytek nedělního večera

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Bez diskuzí = dobrat antibiotika a ve čtvrtek jít na kontrolu !
Mám pochopitelně na mysli,abys zůstala doma.
Nejenže se ti může nemoc vrátit,ale ohrožuješ i ty druhé *stop*
Nejsi stále vyléčena.
trevor*
hodnocení

Dobře děkuji. PS jsem kluk:-D

hodnocení

0x

Dodržujte režim, který vám dal doktor. K atb berte probiotika, organismus se dá rychleji do pořádku.

doplněno 18.03.18 20:05:

Nemoc pokračuje, první léky nezabraly, tak snad automaticky platí, co řekla poprvé.

trevor*
hodnocení

U těch prvních mi řekla ať zůstanu doma, ale při těch druhých se o tom vůbec nezmínila. Takže asi platí pořád to stejné. Probiotika beru.

pohanka*
hodnocení

0x

Škola? Nemoc? Problém? V dnešní době počítačů, mobilů, sociálních sítí? Nemáte kontakty na školu, učitele, spolužáky?

doplněno 18.03.18 20:14:

Vidím, že jste to nepochopil.

Můžete se přece vzdělávat i doma podle plánu, který Vám zadá vyučující a případně spolužáci pomohou vysvětlit, konzultovat. Nemusíte potom dohánět právě že hromadu učení ze všech předmětů.

Za nás se to řešilo tak, že rodič došel do školy, obešel vyučující v hlavních předmětech a došel domů co si má do jaké stránky marod dočíst a případně úkoly, jaké vypracovat.

trevor*
hodnocení

Jde mi spíš o to abych toho pak neměl hodně.. Moje otázka zněla jestli je rozumné chodit s atb mezi lidi.

trevor*
hodnocení

No jsem na průmyslovce takže nějaké samostudium není jednoduché, navíc ve většině důležitých předmětů knížky nepoužíváme kromě jednoho, takže se nemám odkud učit. Ale už jsem si zařídil kamaráda na vysvětlení :) Děkuji za odpověď

pohanka*
hodnocení

0x

Udělala Vám lékařka výtěr? Kdoví, co máte za nemoc, co se z toho vyvine. Zůataňte doma a šetřete se.

trevor*
hodnocení

Výtěr mi nedělala. Ani mi neřekla co mi je, jen že se jí krk stále nelíbí

pb®
hodnocení

0x

Postup doktorky nic moc, nějaká amatérka ne? Správný postup při infekci v krku by měl být udělat výtěr a nasadit antibiotika a za pár dní dle výsledku výtěru antibiotika buď změnit, pokud na ně přítomné bakterie nejsou dostatečně citlivé, nebo zvolila napoprvé správně a bakterie citlivé jsou už na první antibiotika a pak je tedy dobrat. Ale jíst 10dní atb bez výsledku? Antibiotika zabírají do tří dnů.Pokud bolelo v krku i po třech dnech, měl jste zajít k doktorce sám.

trevor*
hodnocení

Starší dětská doktorka která má zřejmě zkušenosti. Omlouvám se za mylné info, po prvních atb jsem byl na kontrole po týdnu tedy v pondělí kdy se mi k tomu o víkendu přidalo ucho.. Krk mě už nebolel, ale kvůli stále bolesti ucha mě poslala na orl kde mi řekli že tam zánět není, prý jen ucpaná Eustachova trubice. Ve čtvrtek jsem šel zanést zprávu z orl a krk mě zase začal bolet tak mi dala druhé antibiotika.

iz*
hodnocení

0x

Trevore, během nemoci musíte dodržovat léčebný režim. Jestli Vás lékařka nechala doma, tak věděla, proč. Poslechněte ji. A pokud se chcete s někým radit, pak zase s ní → jen ona Vás viděla, vyšetřila a ví (snad), co Vám je. Přes internet Vás nikdo nevyšetří. Konzultujte (třeba telefonicky) se svou lékařkou!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]