Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Při silniční kontrole jsem nadýchal 0,13 promile, při kontrolní zkoušce po 5min nadýcháno 0,14 promile. Krevní testy nebyly, alkohol během 24hod před jízdou nepožit. Na místě zaplacena pokuta 500,- Do protokolu zapsáno že alkohol nebyl požit, věc prý postoupena správnímu řízení.
Co teď, poradí mi někdo jak se zachovat? Děkuji, jsem profi řidič, volant mě živí a nikdy bych před jízdou nepožil.
Pardon , mělo to být v rubrice Společnost-Právo
Jestli přijde ke správnímu a tam se dozví (což není zas tak nic výjimečného), že odmítl krevní test, tak je nahranej.
@honzas police to taky mohla hrát na tzv. "odmítačku".
"Pane řidič, sice bysme měli jet správně nakref, ale víte jak, zdržování, zaplatit byste musel, zpátky k autu váz nesvezem... Takže bysme to uďáli tak, že to hodíme dosprávního, co? Tady námto podepište."
Ve správním se dozví, že odmítl krev a je to...
Metrologický certifikát dragerů tyto hodnoty kolem 0,1 připouští před foukáním u takových věcí, jako jsou cigarety, pralinky, ústní voda, použití ostřikovačů, cukrovkáři a podobně. Je to v manuálu a dokonce je na to rozsudek. Policajti to vědí a dělají pokusy, jestli řidič sklapne uši.
Když jim někdo řekne, že chce odběr, tak je jim jasné že utřou, přestože si řidič odběr platí sám-600 Kč. Ještě donedávna při negativním výsledku řidič neplatil. Jenomže byla politická objednávka na to, aby se řidiči poplatkem nechali odradit a do protokolu se uvádělo jen foukání.
Policie ke krevnímu odběru nevyzvala a sám jsem si neřekl. Kdyby mě vyzvali, tak bych neodmítl, svědomí mám čisté. V protokolu je uvedeno, že jsem nepil.
To, že je uvedeno v protokolu, že jste nepil neznamená, že jste nebyl pod vlivem. To jsou dvě rozdílné věci, bacha na to. Víte všechno, co jste jim na silnici podepisoval?
Na vašem místě bych to zkonzultoval s právníkem. Tohle je ožehavá věc, zejména pokud vás řidičák živí (to většinu lidí). Ty prachy za něj jsou nic oproti ztrátě zaměstnání.
jvn, je mi divné, že jste profi řidič. Domnívám se, že to tak není. Páč to byste chodil každý rok na školení, kde Vás jistě naučili, jak postupovat.
To co popisujete mi nedává logiku, nepil, zaplatil a ještě do správního řízení.
Něco z toho není pravda.
psal ...věc prý podstoupena správnímu řízení... a také může dělat profi řidiče ani né rok. Každý není průbojný a když na něj houknou policajti tak ...
Jakmile je sděleno obvinění, policista vyměří trest, viník souhlasí, pokuta uhrazena, případ tímto končí. Nemůže jít dále prý do správního.
Jen by mne zajímalo, co má na bločku napsáno, jaký § porušil. Určitě tam nebude uvedeno za alkohol. Ale spekulovat, co tam napsal policista je zbytečné.
Nepil, ale zaplatil? Opradu divné.
Tak to nesouhlasím. TAdy se všichni předhánějí v tom, jak někomu předhodit, že si dotaz vymyslel, přitom o tom případu vědí naprostý prd. Sakra to jako lidi nemají nic jinýho na práci, než si vymýšlet případy? Mohlo se to odehrát malinko jinak, než si dotyčný pamatuje (ani třeba nelže úmyslně, prostě jen paměť není přesná), klidně ho mohl policajt podvést (zaplatil 500 jen tak a navíc to jde do správního), profi řidič může být měsíc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.