Nejste přihlášen/a.
Je mi 50. Preventivně beru na kolenní klouby (artroza v počínajícím stádiu, víceméně bez potíží) CONDROSULF400. Co radíte v rámci prevence užívat (jak často?) na klouby (hlavně kolena) vy, co se vám osvědčilo? Výživové doplňky mají nějaký efekt (KLOKAN apod.)?
Vepřové koleno - dobrota i lék. Podobně i chrupavky z kostí kuřátka, apod.
Pravidelný pohyb, nenechat kloub zatuhnout, koleno se musí hýbat, ale nepřetěžovat, nepodchladit (plavání v moc studené vodě)
Masáže kolene - nějakým masážním olejem nebo krémem, například pár kapek olivového oleje s heřmánkem - do olivového oleje zahřátého ve vodní lázni na asi padesát stupňů se vloží několik květů heřmánku pravého, nebo nálevových sáčků heřmánkového čaje a nechá asi čtvrt až půl hodiny vylouhovat, uchovávat v tmavé sklenici a tím jednou denně nebo podle potřeby kápnout pár kapek na koleno a pěkně roztírt a masírovat a současně koleno a meniskus opatrně v mírných mezích rozpohybovávat.
Lázně - léčivá slatina ohřátá na předepsanou teplotu dělá zázraky, v naší zemi je v několika lázních. A k tomu komplexní rehabilitaci.
Condrosulf si můžete dát, ale nemusí mít efekt. Pokud chcete průběh artrozy zpomalit, změňte nejdřív životosprávu. Vynechte masové vývary, polévky ze sáčku, omezte co nejvíc uzeniny, sůl, sladkosti, ale i maso. Co se doporučuje je tlačenka a sulc. Tam je ta želatina, co je v kapslích. Nekuřte, nepijte tvrdý alkohol. Zařaďte veškerou zeleninu syrovou i vařenou. Od salátů, zelí, přes květák, cukety, kedlubny celer, ředkve, mrkev, cibuli, petržel+nať, zel. fazolky. Melouny jsou výborné. .Jen rajčata a papriky omezte! Denně snězte hrstičku mandlí, často zařaďte avokádo, ořechy, ovoce. Naučte se jíst jáhly, pohanku, klíčky a používat lisované oleje / sezamový, olivový../ a na saláty jablečný ocet. Jestli něco z lékárny, tak urologický čaj. Né soustavně, ale tak 2x týdně. Kolena souvisí s ledvinami - hlavně bolest vnitřní strany kolen. Ledviny je třeba proplachovat. Ráno i mezi jídly pijte čistou vodu. Vyvarujte se tvrdých doskoků a zvedání těžkého, ale i dlouhého sezení. Výborné je plavání a cyklistika. Hlídejte si tělesnou váhu. Mám jeden kloub vyměněný v 56 letech.To už jsem rok chodila o berlích a polykala všelijaké chondro- preparáty. Když jsem takhle změnila životní styl, tak druhý kloub přes dvanáct let odolává, neomezuje mne a nebolí. A bez tablet a preparátů.
Jo, na magnety jsem chodila a elektroléčbu. Osvědčilo se mi nejít k ortopedovi, ale na rehabilitační oddělení k lékaři, který Vás po vyšetření nasměruje na účinnou fyzioterapii a speciální cvičení.
Jedno je třeba znát, že tyto chondro-kapsle se musí užívat několik měsíců nepřetržitě a za čas kúru zopakovat. A většinou je kapslí v jedné dávce více, někdy 6, jindy i 12. Z takových hromádek tuhé želatiny za čas bolí žaludek. Rozpustí se za pár hodin, to jo, ale je to nepřirozené. Jednou jsem udělala pokus a do sklenice do půlky naplněné lehce octovou vodou / jako je kyselo v žaludku/ jsem těch dvanáct kapslí nasypala. Za pár hodin to nabobtnalo a vybujelo až nahoru.Takhle se to asi chová v břiše. Proto jem si sháněla tyto přípravkyve formě prášku / Glukosamin ap./ , ze kterého se umíchá nápoj. Je to drahé, chutné a kdo na to má, ať to zkusí. Některé jsou obohaceny vitamíny a přírodními výtažky. V lékárně poradí. Taky s oblibou ortopedové předepisují Flexove. To je přípravek na klouby z korýšů. Nevím zda pomáhá, brala jsem ho měsíc a bylo mi po něm těžko. Někdo na tu korýší složku reaguje až alergicky.
Jedno je třeba znát, že tyto chondro-kapsle se musí užívat několik měsíců nepřetržitě a za čas kúru zopakovat. A většinou je kapslí v jedné dávce více, někdy 6, jindy i 12. Z takových hromádek tuhé želatiny za čas bolí žaludek. Rozpustí se za pár hodin, to jo, ale je to nepřirozené. Jednou jsem udělala pokus a do sklenice do půlky naplněné lehce octovou vodou / jako je kyselo v žaludku/ jsem těch dvanáct kapslí nasypala. Za pár hodin to nabobtnalo a vybujelo až nahoru.Takhle se to asi chová v břiše. Proto jem si sháněla tyto přípravkyve formě prášku / Geladrinky ap./ , ze kterého se umíchá nápoj. Je to drahé, chutné a kdo na to má, ať to zkusí. Některé jsou obohaceny vitamíny a přírodními výtažky. V lékárně poradí. Taky s oblibou ortopedové předepisují Flexove. To je přípravek na klouby z korýšů. Nevím zda pomáhá, brala jsem ho měsíc a bylo mi po něm těžko. Někdo na tu korýší složku reaguje až alergicky.
Bolí klouby? Tak na ty TV reklamy nevěř. Já při bolestech používám Aulin v prášku (neškodí tolik žaludku) nebo mast.
Malá příhoda. Ležel jsem na operačním sále, kde mi odstraňovali výrustky na pravém lokti. Operátéři se bavili o těch různých zázracích a jeden povídá druhému. Kdyby to bylo tak dobré, jak tvrdí, tak se tady dnes s tím ne*eru.
Tady je každá rada drahá, vemte si, že budete "chudokrevný" a budete kvůli tomu pít krev v domění, že vám to pomůže. Jasně, že nepomůže. Jak vám zde radí, pestrá strava a já přidávám, je důležitý pohyb. Nevím, co se to v dnešní dobe s lidmi deje, moje babička a prababička si staké stežovaly občas na kolena a loupání v křížik, ale to jim táhla devadesátka. Beru Kamzík, ale jen proto, že ho užívá kamarádka léčitelka a chválí ho, mám však své pochybnosti. Moje rada zní, netrapte se dopředu něčím, co ještě nenastalo a užívejte života, nemyslím tím ale chlast, cigára a pod. Jestli vás zatím nic nebolí, tak jásejte, budte štastný, to je nejlepší lék. Chodte hodne do přírody, tak načerpáte plno energie.
Z toho co je ne trhu jedině 100% COLAFIT.Bereme ho v rodině všichni a moje maminka díky jemu může ještě ,,skoro normálně,,chodit,nic jiného ji nikdy nepomohlo.Je jí 74.
Nevěřil jsem nikdy doplňkům stravy a nevěřím jim na 100% ani dnes; nic jsem nebral i když jsem měl bolesti hlavně velkých kloubů (po úrazu v v mládí, zlomená noha ve stehně, operativní řešení, prodloužená noha, křivá páteř, s tím související problémy)...občas jsem si postěžoval a to bylo vše...jednou jsem se na doporučení kolegy dal přemluvit a vyzkoušel jsem tablety ze slávky zelenoústé...jakýsi Arthoro basis...zde je více informací; začátek byl žalostný, bolesti se znásobily...po měsíci se to trochu uklidnilo, dobral jsem celou dávku...a postupně se vše uklidnilo...a bylo mi relativně dobře...zkusil jsem to další rok...a od té doby pravidelně jednou ročně užívám celou dávku; na artrózu to asi nebude, ale pro udržení "provozuschopného"stavu běžného problému mohu doporučit...manželka s artrózou odzkoušena hodně preparátů, ale výsledkem je nový umělý kloub...asi před pěti lety...
Jakýkoliv doplněk stravy je na dvě věci. I když na obalu je napsáno - testováno někým xxx - tak už tam není psáno, že je to testováno na to, aby vám to neublížilo. Není to testováno na to, aby vám to pomohlo. To spíš věřím přírodním produktům z homeopatie, jsou stejně testovány jako doplňky stravy. Místo jedné krabice Klokana atd za pětistovku si raději koupím několikrát zdravou rybu, na které si pochutnám.
Zdravím , mám také špatné kolena a už nějaký ten rok používám Alavis a zdá se , že to pomáhá. zbozi.cz/... Také používám mast Aphlegmin.
remisak- nemohu tady tvrdit že něco pomáhá na 100%, když nevím. Může to na mne působit jako placebo. Zlepšení zdravotního stavu může také být , že už nedělám tak těžkou práci a za další zkouším mimo to také jiné léčebné prostředky. Jak se říká -tonoucí se stébla chytá. Ale tento Alavis beru pravidelně.
Dobrý den,manžel s dcerou používají přípravek Flex Blend od fa.Evris-původně byl navržen pro závodní koně,nyní však firma přišla s produktem pro lidi. Složení se liší pouze v tom,že byla přidána pouze příchuť. Můžete si vybrat z pomeranče nebo citronu. Je to prášek,rozpustný ve vodě,ale i tak má dle manžela příšernou chuť,ale zabírá.
Já používám již skoro rok PIASCLEDIN 300 , který je na předpis a za tři krabičky po 30 ti kusech se doplácí 400Kč v lékárně DrMax , kde je 50 procentní sleva na doplatek. Užívám to vždy jednu kapsli denně celkem tři měsíce , a pak tři měsíce pauza. K tomu beru ještě denně buď kolagen 1 gram v tabletě , nebo jakýkoliv přípravek s Chondroitinem , též jednu 1 gramovou tabletu denně. A můžu říct , že si myslím , že mi to pomáhá , neboť dřív mně vždy při chůzi do schodů píchalo v koleně , a teď už je to dobré. Pochopitelně , že je potřeba k tomu též rozumný pohyb , a dobrá je právě ta chůze do schodů. Asi to není kompletní léčba , ale pouze oddalování degenerace . Myslím si však , že je to lepší než nedělat nic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.