Nejste přihlášen/a.
Zdravím přátelé,
chci se zeptat na jednoduchou otázku a to, zda se dá ještě nějak ovlivnit výška u čerstvě 20 letého chlapa? No, s mou výškou spíš polochlapa
Měřím přesně 160cm, někdy i 161cm. Mám z té výšky celkem mindrák ve společnosti. Kamarádi mě berou takového, jaký jsem, tam problém není, spíš mám problém u žen a tak nějak se necítím dobře, hlavně mezi dlouhány.
Už jsem kvůli toho přestal chodit i na akce apod., protože se fakt necítím dobře, když se na každého, fakt na každého musím dívat se zakloněnou hlavou Je nějaký recept, jak bych mohl ještě alespoň o pár cm výšku ovlivnit? Co bych dal alespoň za minimálně 170cm
Také mě napadlo, jestli to nemůže být způsobeno moc velkou produkcí Testosteronu ten předčasně ukončený růst a podobně. Pokud má tělo nadbytek testosteronu, tak údajně zpomaluje, někdy i zastavuje růst. Před rokem jsem začal posilovat a nabral jsem ze 67kg na aktuálních 80kg. Taky jsem byl už na základce na nohou celkem dost chlupáč, prostě jsem dospěl rychleji, než ostatní spolužáci
Tak mě napadlo, pokud by testosteron na tu výšku vliv mít mohl, jestli by nepomohlo dočasně snížit jeho produkci a tím ještě o pár cm vyrůst? Jestli teda v takovém věku je ještě nějaká šance na růst. Jestli ano, mohly by pomoci i nějaké vitamíny, minerály? Díky za jakékoli rady!
Dobrá rada zní - nepěstujte si zbytečně napoleonovský komplex. Každý jsme nějaký, já zase měřím 205 cm a můžu Vám říct, že to taky není žádný med - představte si, jak se na takovou postavu shání oblečení, boty, do některých aut a postelí se nevejdu atd atd.
Ale prostě tak to je. Nemá cenu vymýšlet blbiny, propadat depresím atd. Není k tomu důvod, prostě žijte takový, jaký jste.
Nespoléhejte na zázrak, máte 160 cm a s tím musíte žít. Je to jen ve vaší hlavě, přestat chodit mezi lidi je hloupost. 80 kg při vaší výšce je fak hodně a nebude to posilováním. Udělejte ze sebe zpět šik chlapa, shoďte 15 kg a užívejte si života. Zapomeňte na vitamíny, minerály ovlivňující růst v dospělosti.
Tak ono není důvod shazovat, ba naopak chci ještě nabrat. Tuku mám minimálně, téměř vše mi šlo do svalů. I chlapi z posilovny si myslí, že jsem na steroidech, jelikož takhle rychle jsem nabral dost kvalitní hmotu. Proto chci v budoucnu zkusit kulturistickou soutěž, ale kdybych získal pár CM navíc do výšky, určitě bych se cítil lépe, hlavně by mi to přidalo na sebevědomí.
Ahoj, mně je čtyřicet, měřím 164 a nikdy mi to v životě potíž žádnou neudělalo. Ano, vyšším se do očí musím dívat hore, zvlášť když jsou blízko. Je to úplně jedno totiž, jak vysoký jsi, lidstvo si povědělo, že muž má být vyšší než žena (to znám, je to jen tak na estetiku..., sestra je ještě menší a její muž byl 180 vysoký, tož jak ti dva mohli spolu třeba tancovat... a na funkci to nemívá vlivu žádného), na to potřeba se vykašlat. Každý je nějaký, ten menší se zase nemusí tolik ohýbat, pravda, nedosáhne na výše položenou věc, co dosáhne ten, který má větší výšku těla. Doporučuji nelam si tím hlavu a smysl života hledej raději v něčem jiném. Najdeš-li jej pak, pak to, že jsi malý, nebude hrát roli v ničem, stejně jako u mne.
Na muže 160cm je fakt málo, jak velcí jsou rodiče? Tady je jediná rada, naklusat k lékaři a nechat si stanovit hladinu růstového hormonu, jestli tedy ve 20letech nejsou už uzavřené růstové zóny na kostech, to se dá taky zjistit. Ale předpokládám, že jste celé dětsví navštěvoval dětského lékaře při pravidelných kontrolách a tomu kdyby se něco nezdálo, řešil by to už dávno.
Jinak měla jsem v práci kolegu, který byl malý, poměrně tlustý, řídké vlasy a krásy taky moc nepobral. Ale byl tak zábavný a galantní, že o ženy nikdy neměl nouzi, oženil se a má děti. Nebo se také říká, že oškliví muži se v posteli sakra snaží, aby když nějakou holku do postele dostanou, aby se do té postele chtěla vrátit.
Tak já nevím, proč lékař něco nepodnikl, určitě mu to muselo přijít divné, že třeba už v 16ti je to poměrně málo. Jinak matka je asi o 1cm menší než já a otec má +- 190cm.
Toho lékaře asi navštívím. A stojí to něco, nechat si zjistit, zda jdou uzavřené růstové chrupavky? Můžu se tam nechat objednat i bez doporučení svého lékaře?
Tak já mám problém u dívek, že normálně se se mnou baví, mám kamarádky a podobně, ale některé mi přímo říkaly, kdybych byl vyšší, byl bych přesně ten, s kým by chtěly být, ale že tu výšku by prostě nepřekously. Není to tak dávno, co se do mě zakoukalo jedno děvče a chtělo semnou chodit ven, povídat si, psát si.. Chvíli to bylo v pohodě, rozuměli jsme si, ale nakonec mi řekla, že to s tou výškou by ji trápilo celý vztah a že by asi nevydržela, že mě má ráda a je jí se mnou dobře, ale ta výška ji odrazuje. Mám prostě problém s nějakou dívkou mít dlouhodobější vztah.
Výšku dítěte sleduje pediatr a zapisuje ji do růstového grafu. Ten také posuzuje, jestli se dítě vyvíjí souměrně. Když se u dítě vyskytnou příznaky, že by mohla nastupovat předčasná puberta, řeší vše ostatní endokrinolog spolu s antropologem. Pomocí léku se puberta oddálí, dokud nenastane správný čas (protože dítě by - mimo jiné - příliš brzy dospělo, ale výškou zůstalo pod průměrem). Puberta je totiž důležitá hranice - po ní už nebývá šance na nějaký výrazný růst. Poruchy růstu ve smyslu +- patří vždy do odbornosti endokrinologa, protože celý problém není jen o tom, jak velcí jsou rodiče dítěte (k výpočtu předpokládané výšky by v takovém případě stačil pouze známý vzoreček). Základní vyšetření je však z krve a z kostního věku. Jste už dospělý muž, ale pokud výšku vnímáte jako problém, objednejte se co nejdříve na endokrinologii a dál postupujte podle pokynů lékaře. Místo užívání doplňků stravy raději jezte čerstvou zeleninu a ovoce. A mindrák se snažte nepěstovat, muž musí mít charisma. Výška je podružná. Když situaci obrátíte - taky byste radil kamarádovi dlouhánovi, ať raději sedí doma, aby se necítil mezi jinak rostlými kamarády divně? Nikdy nebudete tak mladý, jako teď, užívejte si to
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.