Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Angina- priznaky

Od: cacorka odpovědí: 6 změna:
Ahoj chci se zeptat na anginu,nemám rýmu, neboli mě v krku, nemám teploty, pouze mam bile cepy na mandlich které jsou zvětšené červené a v zadu(asi v nosohltanu) jakoby takový sucho, a zvětšené uzliny na krku. Před tím než mi dr. oznámila že mám anginu, jsem si připadala zahlene ale žádná rýma nebo kašel nebyl. Trápilo mě to asi 5 měsíců až jsem si teda zašla k doktorce. Vůbec si nepřipadá nemocná, ale je mi divné že nemam ostatni priznaky. Je možné že je to jiný lehci typ anginy?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Když Vám ji diagnostikovala sama lékařka,tak to asi bude tak.

hodnocení

0x
Zřejmě se u vás jedná o tzv."obyčejnou" angínu virového původu, kterou způsobují viry Herpes simlex nebo běžný chřipkový vir.Rozvíjí se pomalu a nijak razantně se neprojevuje, jako tomu je u angíny bakteriální - streptokokové, která má projevy podstatně horší a musí se léčit antibiotiky. U virové angíny není obvykle potřeba žádná zvláštní léčba.

iz*
hodnocení

0x

Není možné přes internet posoudit Váš zdravotní stav. Ovšem pokud něco trvá asi pět měsíců, chtělo by to podle mne pořádně vyšetřit (příčinou problémů může být i něco jiného). Máte-li nějaký důvod nedůvěřovat své lékařce, nehledejte tipy cizích lidí z interneu, ale nechte si svou zdravotní pojišťovnou doporučit jiného lékaře ke konzultaci (hradí pojišťovna).

lska5
hodnocení

0x

Angina je zánět mandlí. Když ho trochu zvládáte, nemusí být s teplotou. Každopádně čepy na zarudlých mandlích tam jsou a to je podstatné. Změňte životosprávu. Omezte mléko a mléčné výrobky, zbytečné sladkosti,uzeniny, chipsy, limonády. Zařaďte víc zeleniny, cereálie, česnek, zelenou petržel, kyselé zelí, cibuli, ovoce...Pijte hodně čisté vody. Kupte si v lékárně lichořeřišnici-kapky, B komplex a Lactobacily. Ty Vám pomohou upravit střevní mikrofloru. Imunita sídlí ve střevě. A choďte hodně ven do přírody na čerstvý vzduch.

liska5

Dobré je kloktat něčím z lékárny, prípadně šalvějí nebo propolisem a cucat pastilky typu Tantum verde. Někdo používá jodové přípravky k potírání čepů vatou na špejli.

Podstatné je ale zvednout si celkovou imunitu a nepodceňovat situaci, protože anginy mohou škodit - nejčastěji ledvinám.

jabraka*
hodnocení

0x

Na anginu zpočátku nedoporučují lékaří antibiotika,nejprve různá kloktadla.Dost mi pomáhal Listerin,případně slabý roztok kysličníku(H2O2)Dá se koupit řada cucavých tablet.Teprve,když po týdnu neodezní příznaky.pak lékař(praktický)doporučí ATB.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma cepy na mandlich

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]