Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fond Oprav Vyuctovani ZA Energie

Od: cipike1* odpovědí: 10 změna:

*zed*Dobry Den Mam Dotaz Bydlime V Pronajmu V Panelaku V Byte 2+1 . Bydlime Tu zde Uz 6 let . Pri Podpisu Najemni Smlouvi sme sa Domluvili ze Mesicni Najem je 5000 Kč , a k tomu Este Poplatek za Teplo Teplu vodu studenu odpad osvetleni spolecne 3500Kč Na tyhle castke sme sa domluvili. Castka je Dobrovolna neni urcena vyse Najemci Kteri Tady bidleli pred nama platili mesicne 2000 kc za energie . Kdyz sme domlouvali Mesicnu Castku tak nam povidali ze najemci pred nama Mali same Nedoplatky . Proto sme zvolili vetsi sumu pocitali sme s tim ze u Rocniho Vyuctovani nam Vratti Usetrenu castku

Kdyz Nam Prislo Prvni vyuctovani tak som ho pozorne Cetl a zistil som ze Celkom Zaplacena Zaloha za cely rok cini 26042 Kč Pevne Zalohy su 17304

Cekkove Vydaje za Teplo Vodu osvetleni odpad Pojisteni spolec. prostor

16582 Kč su Rocne Vydaje Za energie samozrejme tady neni este zapocitana Elektrina tu si platime sami Poplatok za teplo vodu platime majitelum a oni to posilaj na Spravu bytu . Takze Som prisel na to ze celych 6 let platim 17304 Fond Oprav Chtel som po nich doklad o tom ze kolik mesicne plati za energie ale dodnes som ho nedostal rocne zaplatim 3500*12 = 42000 kc Zalohy -- 17304 Pevna FOnd = 24696 Tohle cislo stoji u polozky

Celkom Zaplacena Zaloha 24696 Takze Preplatok cini 7900 R4ocne naklady mame stejne priblizne uz 6 let 16000 -- 17200 Takze misto 25000 kc mi pride preplatek 7900 a este som ho ani nevidel Dohodu o fondu nemame a ve smlouve to taky neni a taky mi neukazali ani jedno potvrzeni o vlozeni castky a posledne 2 roky taky ani vyuctovani Sme Nedostali pouze nam zdeli Castku ted udajne jen 5000kč sme mali Preplatek takze 6 let mam naklady 17000 max a ted po 6 Letech som zistil ze mam naklady 35000 kcb za 2+1 byt poradte neco Dakujemm UZnevim co mam delat

Fond Oprav Vyuctovani ZA Energie
Fond Oprav Vyuctovani ZA Energie #2
Fond Oprav Vyuctovani ZA Energie #3

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

S tím psaním byste vážně měl něco udělat, tučné barevné texty bez interpunkce se mi špatně čtou.

Důležitý je i pravopis, protože některé pravopisné chyby mění význam vět i vyznění celého textu. A jestli chcete získat nějakou radu, měl byste používat správné (přesné) termíny.

Z přiložených dokumentů to vypadá, že nebydlíte v pronájmu, ale v podnájmu (nemáte uzavřenu nájemní, ale podnájemní smlouvu). Tzn., že se fond oprav netýká Vás, ale toho, kdo Vám byt poskytl do podnájmu. Vy mu platíte nájemné a ostatní (s výjimkou toho, co spotřebujete ► voda, teplo, elektřina ve společných prostorách) platby jsou na něm.

Roční vyúčtování je nutné provést nejpozději do konce dubna a případné přeplatky vrátit do konce července. V případě podnájmu se to prodlužuje. Ten, kdo Vám byt podnajal, obdrží vyúčtování do konce dubna a teprve po jeho obdržení může služby vyúčtovat Vám. Obdobně to bude s přeplatkem.

Co máte dělat? Předně neplatit nic, co nemáte výslovně sjednáno ve smlouvě. Neplatila bych ani to, nač by mi majitel nevystavil potvrzení. Platit byste měli jenom to, co jste si nájemcem (majitelem) sjednali a co Vám majitel řádně vyúčtuje. Peníze zásadně jen proti písemnému potvrzení a jenom na základě písemného ujednání.

A pak bych poradila najít si korektnějšího (slušnějšího) pronajímatele.

Poznámka k platbám předchozích podnájemníků: Některé platby závisí na počtu členů domácnosti, jiné zase na tom, jak moc kdo topí apod.

iz*
hodnocení

2x

Cipike, rozhodně trvejte na tom, že chcete předložit písemné vyúčtování. Odmítněte hradit zálohy bez písemné dohody a bez řádného vyúčtování předchozích záloh. (Majitel by Vám měl zálohy vyúčtovat zpětně.

Totéž platí pro výši záloh. Ústní sdělení nestačí, i ty zálohy byste měl mít písemně.

Škoda, že neuvádíte výměru bytu a počet osob. Ale i tak mi v bytě 2 + 1 protopení 37.000 Kč za rok přijde hrozně moc.

Pro představu: Mám byt "oficiálně" 1 + 1, který používám jako 2 + k.k. ► celkem 45 m2. Topím WAWkami a přímotopem. Za rok protopím méně než 20.000 Kč. Celkovou spotřebu plynu a elektřiny mám ± 22.000 Kč, většinu z toho "sežere" topení a ohřev teplé vody.

cipike1*
hodnocení

Bydlime tu od 2012 a pravidelne každý rok sme mali celkové náklady 17000 kč

ale posledné 2 roky nám nedla vyučtováni jen nám řekla sumu 2016 - 9600kž

2017 - 5000kč a topil som min alebo stejne

iz*

Tak trvejte na předložení řádného vyúčtování za poslední tři roky. Je klidně možné, že už máte "předplaceno". Nikdy neplaťte nic jenom na základě ústního oznámení!

hodnocení

0x

Nezlobte se, ale to se nedá číst ... Velká písmena, bez interpunkce ...

cipike1*
hodnocení

Hmmm No to spis vypada ze spis nevime odpoved na otazku pro mne gramatika neni dulezita Ono sa je potreba taky naucit citat *hej*

xy

pro tazatele

:) většina lidí se naučila na ZŠ číst text napsaný tak , jak je v česku obecným zvykem , a stejně tak i psát . Vy asi ne , ale nejste náhodou Němec? ti píší podstatná jména s velkým písmenem, jestli se nepletu?

Ono to spíše vypadá, že rádce Rumíček trefil hřebíček na hlavičku a že Vy opravdu neumíte česky a chcete druhé poučovat! Cituji Vás: "No to spis vypada ze spis nevime..."

cipike1*
hodnocení

Dakujem Za Odpoved Vyúčtování za slušby už bylo udajne sme mali Preplatek 5000kč ale papýr sem nevidel Docela som nasraný Protože neni možné abychom protopili 37000kc Riočná Záloha je 42000kč

výtka
Upozornění od sys hejkal 08. 04. 2018 07:08:04
! Pravidlo Z2: je zakázáno psát vulgárně, napadat, urážet uživatele, používat urážlivý nick. Zkus se zdržet vulgárních výrazů. Používáš je dost často!

yx
hodnocení

0x

Pro xy: je to upřímný Slovák.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]