Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příprava na pohovor u ČD

Od: mikewhite odpovědí: 6 změna:

Zdravím, za pár dní mám jít na pohovor k ČD a bude tam i test konkrétně strojvedoucí. Moc o tu práci stojím a neunesl bych kdybych vyletěl na nějakém výpočtu z fyziky či mechaniky. Může mi prosím někdo napsat jaké výpočty nebo otázky budou u testu? Předem děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Proč se ptáš u kováříčka, když se můžeš zeptat přímo u kováře - ČD?

hodnocení

0x

Podívej se jak funguje spalovací motor doby, části, jak funguje elektromotor, jak vypočítat odpory série, paralelně nevím jestli víš do čeho lezes někteří kluci jsou potom překvapení že se chodí třeba v sobotu na noční nebo nastupuje třeba ve dvě v noci není to jenom o tom vozit si zadek asi tak*smich*

Ještě mě napadá podívej se na k-report.net a tam do diskuze o železnici a tam je Zeptej se na co chceš tam ti určitě někdo víc poradí

hodnocení

0x
Dneska jsou dráhy rády za každého použitelného nováčka. Jestli projdeš zdravotně a uvidí že máš o práci opravdový zájem, tak pohovor bude mít spíš formální ráz aby tě předem neodradili. Počkej až tě zavalí stohem předpisů , řeknou ti kolik zkoušek a z čeho tě čeká .. Až zjistíš že kromě perspektivy jízdy na elegantním rychlíku tě čeká i práce u posunu, kde už jsi dneska "osobou řídící posun" takže všechny škody jdou za tebou, že ve stanicích kde není posunovač polezeš v zimě mezi vozy abys je odpojil, že tam budeš odpovědný i za to aby byly vozy zabrzdený když od nich odjedeš, že na osobakách si to ty, kdo hlídá jízdní řád i když ti výpravčí dá plácačkou odjezd a odejde..A že potrvá z k rok a půl ne li víc než pojedeš poprvé sám ..
rum
Totak ve všem svatá pravda,jen detail když dá výpravčí výpravkou odjezd, strojvedoucí jede.sledovat čas musí pokud je vlak vypraven jiným způsobem, než výpravkou.A pro tazatele z testů nemusíš mít strach.Kdyby náhodou to u ČD nevyšlo ,můžeš to zkusit u jiných dopravců,na tratích SŽDC jich jezdí přes sto.

mikewhite
hodnocení

Tak vám děkuju za rady. Zlomky bych ještě zvládnul ale na počítání odporů už jsem ze školy moc dlouho. Se směností počítám ale moc jste mě tu nepotěšili. Chystám se dálkově na vysokou školu tak doufám že to půjde dohromady. Ještě jednou díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]