Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nesoulad koníčků s přítelkyni

Od: jakoube odpovědí: 13 změna:
Jsem profesionální sportovec, mám rád tréningy a vše co souvisí s pohybovou aktivitou a vitálním stylem života. Přítelkyně semnou ráda cvičila, jezdila na kole, chodila na túry do hor a do bazénu. Poslední dobou má novou kamarádku v práci, která ji od sportovních aktivit zcela odrazuje a navádí, aby s ní a kamarádkami pařila na mejdanech a pila hodně alkoholu. Mne nabídla, že bych se měl na posilovnu v pátek vykašlat a jít s nimi kalit. Já to považuji za kontraproduktivní plán pro mne, který nevede k žádnému pozitivnímu cíly a alkohol nemám rád. Pro mne je tento druh relaxu brán jako promarněný čas. Sice bych šel s nimi do hospody a na disco, ale je to proti moji vůli a můj kyselý výraz v obličeji by byl znát, že mne to tam nebaví. Připravuji se teď na zápas kixboxu v Thajsku a musím být ve formě do měsíce. Co mám dělat, aby se přítelkyně na mne nezlobila, že nejdu kalit?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Je mladá a ty jsi ji prostě přestal bavit, když máš za kámoše boxovací pytel, to tak už chodí...

hodnocení

2x

U partnerů není bezpodmíečně nutné, aby měli všechny koníčky naprosto stejné a věnovali se všemu společně. To může později po nekolika letech hrozit i ponorka. Jenomže pití alkoholu a "kalení" není podle mého názoru koníček. Když si ale každý čas od času salmostatně vyrazí s přáteli, ona s kamarádkami, tak to není na škodu, ale v rozumných intervalech a ne ob den.

eulalie*
hodnocení

2x

Dobrý den. No nevím, ale sport a hospoda se docela vylučuje. Jenže vy jste ten dotaz položil, jako byste byl ten největší muž, co si nejméně věří. A to snad nejste. Tak normálně přítelkyni vysvětlete, že vás to nebaví to vysedávání po hospodách. Podle mého se ale začínají projevovat rozpory v nahlížení na trávení volného času. Vaši přítelkyni asi ten sport až tak nebere. Možná se vám ze začátku více snažila vyhovět, abyste byli spolu, ale její parketa to není. Více ji holt baví to popíjení a klábosení s kámoškami. Je to pohodlnější než se dřít někde na kole do vrchu.

mirex*
hodnocení

1x

Asi ti nezbývá nic jiného, než jí vysvětlit, že jsi jako Mirek Dušín a ona patří k Bratrstvu kočičí pracky. Zkus jí přesvědčit, že je lepší si každý den vyplnit modré políčko, než se toulat nazdař bůh po nocích, kouřit a kalit. Ona se polepší, bude tě chválit a bude volat: "jéé, ten Mirek ale krásně běží". A do Thajska si přibal cvičebnici mateřského jazyka.

hodnocení

1x
De o to že život je barevnej a ne každýho baví dělat to samé co jejich partner
Chápu že vy jako sportovec máte svý představy a hodnoty ale nemúžete nikoho nutit aby se choval stejně jako vy
De o to že se ve vztahu musíte respektovat a tolerovat jinak te váš vztah veme dost rychle za své
Múžete si o tom s přítelkyní pohovořit ale v klidu bez emocí
No a pokud byste se nedohodly asi vám nezbude nic jiného než hledat někoho se stejnou sportovní výdrží jakou máte vy

radajz*
hodnocení

1x

Tady nejde o nesoulad koníčků. Žít jen z toho, že se každej výkend vykalím není koníček. Je to zábava pro puberťáky, co přece ví nejlíp, jak se život žije. Nemůžeme se za to na ně zlobit, ale taky nás nikdo nemůže nutit, abysme se toho účastnili.

Pokud na tohle nemáš stejnej názor, jako přítelka, tak se budete muset rozloučit. Samozřejmě i ty bys měl brát ohledy na ni a nenutit ji k tomu, aby s tebou byla v posilovně. Spíš bych ale dal přednost společně strávenýmu času u filmu nebo tak. Pokud chlastačka, tak max ve formě oslavy narozenin nebo tak. Ne každotýdenní činnost. Tohle je docela zásadní věc. A je to bohužel daň za to, že si člověk začne s nedospělým teletem. A platí to pro obě pohlaví.

hodnocení

0x

Chápu to dobře, že se jedná o jeden večer? Vysvětlete jí to tady tak jako nám *nevi* a pak se nedivte, že ona nepůjde s Vámi tam, kam zase chcete Vy. (Ať už je "kalení" sebehloupější zábava na večer.)

doplněno 15.03.18 20:47:

Rozumím. No, asi bych v tomto případě přítelkyni nevyčítavě sdělila, že to nejsou aktivity, které bychom mohli jako pár sdílet. Pak uvidíte - nestahovala bych kalhoty, brod je ještě daleko - třeba jí samotné dojde, že tahle zábava nemá ve větším měřítku ve Vašem vztahu šanci, může být jen okouzlená něčím novým, navenek atraktivním... řešila bych to, až by to vážně narušovalo soužití. Já to taky nikdy nechápala, že někdo dokáže takhle často pít a trajdat venku po nocích a i když jsem občas s kamarády po celé ČR vyrazila na noc ven, tak jsem se nikdy vlastně pořádně neopila. Ale dobrá polovina mých vrstevníků se opíjela pravidelně a taky jsou z nich dneska normální slušní lidi s rodinami, jen mají barvitější vzpomínky na mládí *smich*

jakoube
Co mi přítelkyně naznačovala, tak se nemá jednat o příležitostnou akci narozenin, ale začátek nového koníčku alkoholismu, který by se měl konat pravidelně každý víkend pařba s kamarádkami. Líbí se ji být opilá a v euforií z toho. Je ji 19 let a mne 27let.Veškerou sportovní aktivitu omezuje na minimum a už ani výlety ji nebaví. Zrazují ji holky. Teď se má konat na disco po půlnoci pánská strip párty o nejdelší mužství.
pb®

Tak jí pusťe k vodě a najděte si některou, která se k vám víc hodí koníčky i věkem. A to 19leté nevybouření tele nechte, ať se vybouří. Vsadím se, že v posilovně by se nějaká našla, která by chodila trénovat i v pátek večer, vařila vám kuře na vodě s rýží a ovesné palačinky k snídani...

Je jí 19 čekáte že se holčina v jejím věku vzdá veškerých světských radovánek co jí život nabízí?
Asi jí došlo že mladí není jen o sportu a chce se i bavit
Tuším asi začátek konce vašeho vztahu

damandys
hodnocení

0x

Nevidím to nadějně, Vaše partnerka má jiné "zájmy" a kamarádky dokážou zničit nejeden vztah. Jak tak čtu Váš příspěvek, asi jste dobrý boxer, češtinovi dáváte KO v prvním kole. :D

jakoube
Kam to spěje s mládeží tolik pít alkoholu? Vím, že notorický alkoholismus ještě nikoho nikam dál nedostal a zdraví také neprospívá. V čem jsou jejich výhody, že ty holky jsou do toho uplně poblázněný? Když vidím pomočený alkoholíky s vypadanými zuby venku, jak něco vrávorají, tak mne to nepřipadá okouzlující a vznešený koníček moderní doby mladých lidí. Netvrdím nutně sport je potřeba provozovat, ale co takhle výlety-hrady,zámky a pěkná příroda, focení, divadlo, koncert? Ožrat se v hospodě a mít hlavu na stole a sotva dojít domů, v tom nic úspěšného já nevidím. Naopak rychlý pokles osobnosti a později protialkoholní léčení. Taky si příležitostně jednou za uherský rok dám na Silvestra jednu skleničku vínka, ale jinak raději proteiny a isotonické nápoje. Přítelkyně se pochlubila, že vypila 6 fernetů a 4 piva. Taxikáři musela platit za úklid špinavé sedačky. To je u ní teď nová frajeřina a kamarádky tomu fandí. Dostal jsem vynadáno od její matky, proč se ji dostatečně nevěnuju a nechám ji jít samotnou na disco. To se mám hádat s ní nebo ji přemlouvat?

jakoube: S mládeží je to špatný, jo? Ty jeden sedmadvacetiletej starče :) Pokud tvoje přítelkyně kalí tak, že se denně po chlastu zebleje, zechčije a zesere, padají jí zuby, vlasy, má vyrážku a svrab, tak nechápu co tu řešíš.

Ale patrně to tak není, chodí se v devatenácti bavit, dá si u toho sklenku a teď bacha jo-možná jí u toho někdo i balí nebo sbalí.

Takže si přehodnoť priority. A když potřebuješ pomoc ostatních, radím soustřeď se na kickbox a Thaisko, dávejte si do tlamy a hekejte v posilovně. Ta tvoje kalička bude jednou pravděpodobně dobrá manželka a matka. Máš asi ale smůlu, že u toho už nebudeš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]