Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci jí zpátky - jak na to?

Od: daniel* odpovědí: 21 změna:
Ahoj všem
Trápím se a potřebuji radu zkušenějších. Jmenuju se Daniel a před pár dny se semnou rozešla přítelkyně po roce a čtvrt. Vše začalo, když jsem se od ní dozvěděl, že se líbal s mým velice dobrým kamarádem. Omluvila se a odůvodnila to tím, že byla opilá. Chtěl jsem jí odpustit, ale dost jsem to řešil. Nechtěl jsem o ni přijít. Slíbili jsme si, že už to řešit nebudeme. Bohužel za týden se semnou rozešla z důvodu, že jsme se neposunuli dále a byl to semnou stereotyp. Myslel jsem, že vztah je o dvou lidech, kteří řeší problémy společně a ne, že tě druhý po jednom problému opustí. Já jí vlastně dal druhou šanci ona mě ne. Od té doby semnou nemluvila. Chtěl jsem se sejít a vyříkat si to, ale odmítla, že je nemocná. Možná to bude znít směšně, ale rozhodl jsem se jí napsat dopis. V tom dopise jsem jí vysvětlil, že mě všechno mrzí a chci jí zpátky. Moc jí miluju. Sama mi potom potvrdila, že mám pořád šanci. Přemýšlel jsem, že bych jí někam pozval, ale bojím se, že by odmítla. Asi to bude zkoušet i můj rádoby kamarád. Co s tím? Předem díky za odpovědi.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asa*
hodnocení

4x

Budu upřímný, najdi si jinou slečnu. Sice Tě to bude ze začátku bolet, ale "sejde z očí, sejde z mysli". A víš co je na tom nejlepší? Že jiné slečny na Tebe čekají. Tedy: Nedívej se do minulosti, pouč se z přítomnosti a hleď do budoucnosti. ;)

dejavu*
hodnocení

4x
Jediné, co se dá dělat na tvém místě, je hrdě odkráčet středem a doufat, že jestli zbylo jen malinko její lásky k tobě, vrátí se. Teď je ona na tahu, kdy by se jí mělo zastesknout a přijít. Vše ostatní ten zbytek velmi rychle zabije, pronásledování, ujišťování, kvílení, vysvětlování atd. Ona musí zatoužit, jestli se tak nestane, už bylo pozdě a nedalo se dělat nic. Jak říkala Božena Němcová: "Lásku si nevyprosíš ani nevyhrozíš." Je úplně jedno, jak miluješ ty ji, čím více po ní toužíš, tím více ona se vzdaluje. je to jedna z nejtěžších zkoušek mládí.
Pokud se člověk zamiluje, nikdy by neměl připustit, aby jediným smyslem jeho existence byla láska, i kdyby to byla láska opětovaná, protože se může stát jakékoliv neštěstí a o druhého můžeme přijít a pak nezbyde opravdu žádný důvod k životu a to je špatné.
Je tedy rozumné nezamilovat se na plno a neopustit všechny naše zájmy. Tohle mladí lidé moc neradi slyší. Chtějí věřit, že jejich láska je jiná, taktika je špinavost a když budou bezelstní, upřímní a otevření a milující, jejich láska jim bude oplácet stejnou mincí a hodí se druhému člověku do klina a opustí všechny zájmy a přátele. Až po čase se jim rozbřeskne, že láska je sice nádherná, ale vše má svůj konec, zvlášť v době časných lásek, kdy nenásleduje svatba, budování hnízda a plození potomků a vztah se prostě po určité době vyčerpá a přežije.

Ve svém partnerovi zabijí veškerý prostor po touhu po nich, protože ještě, než po něm zatouží, již jsou u něj. Nedokáží pochopit, že nelze toužit počemkoliv, co jinak máme velmi rádi, když se to povaluje u postele, je k snídani, obědu i večeři. Tragédií je, pokud zamilovaný neměl žádné přátele a koníčky a ani po ukončení vztahu se tedy nemá k čemu vrátit. Tam je skutečně obtížné přesvědčit se, že láska tu neslouží k vyplnění vnitřní samoty a smyslu života.
lm®

To dejavu :Opět jsem Vám dala hlas.Napsala jste to naprosto přesně tak,jak to prostě je.

Člověk vždycky chce to,co nemá.A proto nelze toužit po něčem co je k mání,ba co se přímo vnucuje.

Bohužel každé mládě si na to musí přijít samo,naše rady neberou,musí si ten svůj čumáek nabančit sami.Ale abychom však byli spravedliví i ti dříve narození zápasí s potížemi s láskou,dokonce i my samy byť znalí věci si občas "zatrápíme ".

I já vám radím,dejte tomu čas,nevnucujte,spíše se smiřujte s koncem.Jen bych hned nehledala někoho jiného,nebylo by to fér vůči novému partnerovi.Počkejte,čas vše zahojí,ono to přebolí.V životě se nemá nic lámat přes koleno,nic se prostě nedá uspěchat,vše má svůj čas.

Jakub Smolík : ...v lásce totiž vyhrává ten,kdo má rád míň...

Vy jste bohužel ten,kdo má rád víc.

dejavu,

... samozřejmě je to na *palec*. ... ;)

raadek*
hodnocení

3x
Tady je kazda rada draha. Vis urcite, ze ti zase nezahne, kdyz se vrati? Jak ti vysvetlila duvod rozchodu, tak to vlastne znamena, ze je s tebou nuda a uz neni zamilovana. Myslim, ze vsechno moc resis. Byt tebou, tak si najdu nahradu. Nebo dal zij v nadeji na navrat, ktera stejne nakonec skonci spatne. Promin mi uprimnost, ale zivot je tvrdej. R.

hodnocení

3x

I já radím - najdi si jinou holku. Pokud se tak chová teď, bude i příště. Najdi děvče, která bude mít stejné cíle a stejné zájmy a hlavně stejný žebříček hodnot. Sice můžete se spolu dát znovu dohromady, ale tuším, že to bude jak na houpačce a za nějaký čas toto budeš řešit znovu. Nechtěj jí zpátky, to není tak zanedbatelný prohřešek jak si myslíš. Víš kolik děvčat čeká na tak milujícího hocha?Nebuď jejím rukojmím, že budeš jen odpouštět. Máš prý u ní šanci, ale proč, když jsi nic neudělal?

martin29*

Vždycky se těžko radí když do toho člověk úplně nevidí ale já z toho cítím to, že už si s tebou dělá co chce a VYUŽÍVÁ tvé dobroty..fakt.. Zkusim takhle-neuraž se: Vykašli se na ní a nedělej ze sebe pitomce-sorry. zdá se mi že i kdyby jsi se postavil na hlavu už se jí nezavděčíš. Jak si holka zamane a něco se jí změní v palici už s tím nic neuděláme. Nezaslouží si tě..nech jí plavat a až si to uvědomí a bude tě znovu chtít musíš jí odmítnout jinak ze sebe uděláš totál vola. Možná jsem to napsal moc drsně promiň :)

doplněno 03.01.10 22:15:

Prostě ona má asi citovou výhodu v týhle hře, ty jí asi miluješ víc a to ví a bude si s tebou hrát jak dlouho to vydržíš ty. Tak jí to nedopřej

daniel*
hodnocení

Díky všem. Je to pravda, chovám se jako blb. Hlavně mě na tom mrzí, že mě po prvním problému opustila. Taky jsem jí řekl, že jsem jí nikdy neublížil, takže jsem si to nezasloužil(třeba si to uvědomí). Já už se snažit nebudu. Uvidíme třeba se ozve ona. To bych si, ale potom rozmyslel co dál dělat. Nejhorší bude jí vidět z někým jiným to si neumím a ani nechci představit. No a najít si někoho jinýho je sice super nápad, ale hůř se realizuje.

dejavu*

Nepředstavuj si ji s jiným, zbytečně by ses týral, časem to odplyne a bude ti to jedno, ale to chce opravdu čas. A i když teď z pochopitelných důvodů nemáš chuť se seznamovat, až odplyne to největší trápení a zklamání, začni si aspoň představovat, že někde po světě chodí krásné děvče, které bude tvé, ještě o ní nevíš, jako neví ona o tobě, možná se v tuhle chvíli trápí stejně jako ty, ale jednou se potkáte. Snaž se nebýt sám, aby tě to nesvádělo se v tom rýpat a telefonovat, případně si hledat záminky ji vyhledat (Žádné "Ještě ti musím vrátit knihy, co jsem si půjčil" ap.) a nech to plynout. Možná, že se vrátí, ale ty už z toho budeš venku a pochopíš, že o ni nestojíš, ale někdy se patrneři vracejí jen proto, aby se ujistili, že z bývalého je hadr, se kterým si mohou dělat, co chtějí a libovolně s ním mávat, aby pak odešli definitivně. Pokud se udržíš, v budoucnosti z toho budeš mít lepší pocit, než kdybys docílil své totální ponížení.

... nelze dodat nic jiného, než ... *palec*. ... ;)

martin29*

Ahoj, myslím že ses rozmyslel dobře. A taky ti musím říct, že tě chápu..velice dobře se radí ale hůř se realizuje. Konkrétně v týhle věci tě chápu..no možná víc než by sis představil..

toireasa*
hodnocení

2x

Ahoj,

ty jí sice moc miluješ, ale podle toho, co píšeš ona tebe zas tak moc ne..., teda jestli vůbec. Já vím, že to bolí, ale vykašli se na ní... Investuj svůj čas, lásku, energii někde, kde to má smysl, najdi si holku, která ti tuhle investici bude vracet. *mala*

karelxii*

Neponižovat se,neprosit,udělala to jednou=udelá to znova /a tos asi neviděl vše/..bič a pryč...holek je jak housek na krámě,vím,zdá se Ti to kruté,ale je to tak

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

Pokud Ti sama potvrdila šanci, tak tu šanci zkus využít...Nesmíš se bát odmítnutí, buď to vyjde, nebo ne...když to nezkusíš, budeš si třeba ještě dlouho vyčítat že jsi to nezkusil...Neposluchej rady těch, co píší o tom, abys hrdě odkráčel středem...Chlap má být rozhodný, chlap může být i malinko drzý, ženy to zbožńují...Když se budeš chovat jako bačkora, zasloužíš si aby s Tebou bylo jednáno jako s bačkorou...budeš odkopnut, nebo se do toho koutku stáhneš sám...Pozvi jí a zkus si o tom vašem vztahu promluvit, ale na pilu moc netlač...O takových věcej nidko rád nemluví...Pokud Ti řekne jasné NE, respektuj to a nedej na sobě nic znát...bavte s e dál, řekni že tedy budete jen kamarádi atd...doprovoď jí domů jako gentleman a najdi si jinou holku...to bude to odkráčení středem se vztyčenou hlavou...

daniel*
hodnocení

No každý názor má něco do sebe. Já sám se cítím jak na houpačce, jednou mi je to jedno podruhé jí chci zpátky a je mi strašně. Asi bych jí měl nechat a nějak to přežít. Rozešla se semnou na silvestra a od té doby jsem se vždy ozval jen já jí. Ona mě ani jednou. Takže to vypadá, že zájem nemá. Uvidíme třeba se mi ozve sama. Já už to zkoušet nebudu.

A co hrdost? - nespokojenyuředniku?

nespokojenyurednik

Pojmem HRDOST asi myslíš mužskou urážlivost a ješitnost...každý tomu říká jinak...Chlap dozraje, když si konečně uvědomí, že je urážlivý a ješitný...důležité je, že to o sobě ví...Když to pochopí, má vyhráno...

nespokojenyurednik

Jediným problémem může být to líbání, kdyby dotyčná s kamarádem tazatele divoce a dlouho opakovaně souložila, bylo by skutečně nejlepší hned se na ní vykašlat...s patřičným vysvětlením, protože lidé by měli mít ve všem jasno...nebo klidně bez vysvětoení...tak by se měl zachovat každý normální chlap, který má HRDOST...ale pár polibků pod vlivem alkoholu by šlo prominout...záleží na tom, zda by dotyčná o to stála...respektive zda dotyčná za to vůbec stojí...

arimas*
hodnocení

0x

PRVNI odpoved rika prakticky vse.. krom toho copak nevidis ze ona ti dava najevo ze si ji prakticky u riti? pokud by si ji u riti nebyl tak se tato situace vubec nestala.

fajn rekl si ji ze o ni stale stojis a vic uz bych za ni nedolejzal! slecny toho rady zneuzivaji a nakonec budes zklamany jeste vice nez kdybys to ted nechal byt a NA NIC NETLACIL!

vazne nech to vychladnout a ono se to vytribi a bud se objevi nekdo dalsi nebo se situace mezi vama nejak vyresi ale TED TO HLAVNE NEHROT! :))

daniel*
hodnocení

Jasně nechám to být. Teď je na tahu ona. Uvidíme jak to dopadne.

arimas*

no jasne hlavne relax chlape :))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]