Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak bojovat se stresem v práci?

Od: e1995 odpovědí: 13 změna:

Prosím o radu. Je mi 22, mám svoji první práci v bance. Dneska je to rok a 4 měsíce. Ale asi tak celou zimu jsem prospala a teď je mi neustále špatně, podle mě od stresu. Jde o to, že vlastně přes celý rok jsem byla jen na recepci, sem tam na pokladně, k prodeji jsem se moc nedostala, vlastně téměř vůbec. Od ledna se to změnilo, byla mi odebrána pokladna a na recepci jsem jen 2 hodiny denně. Jenže na rozdíl od ostatních jsem do toho v plula až po roce. Při uvodním školení jsem se učili jak udělat účet, jak udělat úvěr, kreditku a další produkty, ovšem, když jsem jen rok na recepci posílala lidi k bankéřům, tak jsem nic moc neudělala, a člověk to zapomene. Teď jde o to, že vlastně náš manažer si mě strašně dobírá, říká předevšema věci, jako jak jsem hloupá, že mi chybí miliony v úvěrech, že mi nikdo nesmí pomoc, že se vše musím naučit sama. Každou poradu, každý ráno než nám začne pracovní doba říká nějaký řeči proti mě. Nejsem tedy jediná, pranýřuje i ostatní. Jenže jsem zmatená...Protože individuálně je uplně jiný, hlavnmě před někým kdo ho hodnotí. Měli jsme třeba pohovor s teamleadrem a s ním, samá kritika nic pozitivního, jen řeči jak to jde pomalu, že ta pokladna taky nic moc, že to trvá, učím se pomalu, nemám žádné výsledky a tak. Pak další den pohovr s ním a s regionálním manažerem, tam už to bylo výrazně pozitivnější typu:"pokladnu jsi zvládla báječně, žádné velké diference, povedlo se ti končit včas, neměla si fronty atd, teď ještě tne prodej a bavili jsme se jak toho dosáhnout, co mi muže pomoc atd, bylo to prostě ukázkový, motivační(asi je před jeho šéfem). Něco ve stejném duchu v pondělí, před koučem, když se uchází o manažera seniora, to bylo dokonce super divný...Ráno porada, a samý kecy, řešíme to už od září výsledek je hrůza, samozřejmě veřejně předevšema. Pak soukromě, tak řekninám včem jsi dobrá, co ti jde pochval se a byl sladkej až hrůza, a pak no řešíme to teprv od ledna, už je tady pokrok, máš splněný účty, kreditky, ty úvěry už se taky rozběhly, vím že to zvládneš...další den na to opačnej příběh, nikdo ti nesmí pomoc, já to zakazuju, udělej si to jak chceš...

Asi je to hrozně zmatený, doufám, že se to z toho dát pochopit. Opravdu prosím o seriozní radu, myslím, že v mém věku asi není normální být úplně rozladěná z toho, že jdu do práce, ráno mít zažívací potíže a v noci hororové sny o práci, bušení srdce a nervozitu.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

3x

A chceš se takto trápit třeba dalších deset let? Nemyslím si, že máš takové závazky abys tam musela zůstat. V práci by člověk měl být v pohodě a nebát se tam chodit. Nestojí to za to. Ani za to zdraví. Odejdi, práce je dost. Najdi si něco, kde budeš spokojená.

doplněno 15.03.18 10:36:

Jsi mladá, není na tom nic špatného najít si práci která ti bude vyhovovat. teď ještě můžeš.

e1995
hodnocení

Určitě ne, závazky zatím žádné nemám. Jen si říkám, že budu vypadat jak fluktuant.

hodnocení

3x

Serióznější radu, než "změňte místo" nemám.

doplněno 15.03.18 10:44:

První zaměstnání vám sednout nemusí - to ostatně málokomu, pokud to není to jediné vysněné. Tak proč ho nevyměnit?

Zvlášť v době, kdy je jednak relativně slušná nabídka, jednak nemusíte brát ohled na nic a nikoho jiného než na sebe. Za pár let například s hypotékou nebo malými dětmi by to bylo horší.

e1995
hodnocení

To ano, máte pravdu, ale skoro se až bojím jít za ním s výpovědí. On je totiž hodnocený hlavně za fluktuaci, apokud jí má, má pak nějaké potíže, pak je zlý. Vyhrožuje, že dá špatné reference a nikde mě nevezmou. Už dřív jsem chtěla přejít do jiné banky, a takhle to dopadlo. Nejspíš asi změnit obor, ale nic jiného než tohle neumím, jen anglicky. Mám jen maturitu ekonomickýho oboru a rok jazykovky. Ale fakt je, že už něco jako mluvení s lidma, telefonování není problém. Jen si teď už nijak vůbec nevěřím, mám pocit, že jsem teď snad ten nejhorší pracovník, kterého by stejně nikde nechtěli, když nedokážu prodat úvěr člověku, co ho nepotřebuje, nebo účet spoplatkem 129 kč při splnění podmínek a k tomu mu narvat super výhodnou kreditku za 22% úrok. plus ještě navolávat prodejní nabídky, kteří všichni klienti milují a mí t z nich 10 schůzek týdně, a samozřejmě jen prodejních.

majsterjoe*

žádnou referenci od něj nepotřebuješ. Láká-li tě banka jinde, zkus to, vždy´t nemáš co ztratit. Maturita ekonomického zaměření a nagličtina... vemou tě na spoustu pozic. Jen se neboj toho rozvázání pracovního poměru. Jednou k tomu stejně musí dojít. Držím ti palce.

Je takové jedno rčení - "kdo se bojí, se*e v síni" - a vy se bojíte tak, že ani do té síně nedojdete.

Představte si, že jsou zaměstnavatelé, kteří na nějaké reference neberou ohled a jde jim o to, co potencionální pracovník umí a jak dělá.

hodnocení

3x

Zdravím. Nedělala bych pod někým kdo mi vyhrožuje, zastrašuje mě a sráží mi sebevědomí. Do takového zaměstnání chodit, musí být peklo. Také radím najít si jiné zaměstnání a nečekat, až se psychicky zhroutíte. Jste mladá, budete muset odpracovat ještě spoustu let. Tak si najděte zaměstnání které Vám bude více vyhovovat a bude Vás i bavit.

kbfsa
hodnocení

3x
Za mě jednoznačně změnit práci. U nás v práci je to teď taky debilní a po měsících snahy kde co ignorovat jsem došla k jedinému závěru - že to nemám zapotřebí. Začínám hledat práci a už se těším, až vypadnu. Vřele doporucuju, v práci člověk tráví 8,5 hodiny denně a proč si kazit většinu dne. Beztak i ta druhá půlka dne pak stojí za houby, protože nad tím člověk pořád přemýšlí, prudi tím svoje okolí a rodinu... Prostě nic takového nemám zapotřebí.

hodnocení

2x

Klidně vystřídejte několik různých zaměstnání a hledejte si něco, kde budete spokojená. Opravdu je to důležité, nezůstávejte tam, kde se nervujete. Mám též zkušenost práce v bance a byla jsem tasm neštastná, pak jsem šla prodávat a byla jsem ve svém živlu, tak hledejte a nevzdávejte se. Je před vámi celý váš život, tak at ho prožijete a ne protrpíte.

hodnocení

1x
Najdi si práci co ti bude vyhovovat a až jí najdeš s tou stávající se v poklidu a ve vší slušnosti rozluč

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den... a to je proč bych už nikdy nechtěla pracovat v bankovních sektoru. Tam je tak nesmyslná buzerace, že až zrak přechází. Proč se tak váš nadřízený chová? Protože i on musí plnit plán a vykazovat výsledky, jak skvěle si počíná a řídí své podřízené. Buď na vše hodíte bobek a budete normálně v práci fungovat tím tempem, jak to jde vám. Nebo bankovnictví opustíte a najdete si nějaké lepší místo. I já jsem v práci zažila buzeraci i to, že některý kolega byl více oblíbený a některý méně. Těm méně oblíbeným byly házeny klacky pod nohy - třeba tím, že museli podávat výkony, prodávat produkty, na které ale nebyli řádně proškoleni. Fuj, ještě nyní mi hrůzou vstávají vlasy na hlavě. Když nemusím, do banky nepáchnu ani jako klient.

eulalie, mám ty samé zkušenosti z práce v bance jako vy, ve vzpomínkách to mám jako by to byl zlý sen.

eulalie*

Maky, práce v bance je jen pro někoho, kdo je splachovací a vysoce odolný proti stresu, kterému nevadí, jak se po něm vedení vozí a drtí ho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]