Nejste přihlášen/a.
Ajťáka dělám odjakživa a s příchodem obrazovek přišly i problémy s očima. Zkoušel jsem nejrůznější udělátka, jako brýle, stínítka nebo skla. Totálně vyhozené peníze.
Posledních 20 let používám pouze monitory Eizo a problémy zmizly, přestože trávím u monitoru minimálně 12 hodin denně.
Takže doporučuji co nejkvalitnější monitor.
Modrym svetlom to podla mna nebude. Moze to byt aj zacinajuca ocna vada alebo problemy s drzanim tela.
Monitor pripojte cez digitalny kabel - HDMI, DVI, DisplayPort. Nepouzivajte VGA kabel (modra koncovka), monitor ma tendenciu kmitat.
Davajte pozor na to, ako zmurkate, robte si pravidelne prestavky (kazdych 5 min sa prekrupajte a poobzerajte po okoli, kazdych 15-30 min sa pokial mozno postavte a kusok prejdite, kazdu hodinu refill pohara s vodou atd. su na to aj rozne pripomienkovace)
Chodte na ocne a nechajte sa skontrolovat. Vekom sa mozno zacina prejavovat nejaka vada zraku.
Prihlaste sa na pilates.
To je otázka do jaké míry se to vyplatí. Já dělám na počítač už někdy od 87 roku a spíš než brýle doporučuji rozumný režim - častější přestávky, nějaká pohybová aktivita. To myslím třeba tak, že píšu programy pro CNC, kreslím v CAD/CAM, tak se po hodině čučení seberu a jdu třeba zkontrolovat obrábění na mašině, nebo se jen projít na terasu a vyřídit tam telefonáty atd. Prostě čučet do toho 10hod denně bez přestávky je záhul.
Ale kolega si podobné brýle koupil a tvrdí, že je to lepší.
Zdravím,
brýle jsou vyhozené peníze. Freeware APPku f.lux znáte? Ta v závislosti na poloze Slunce, a vaší zeměpisné souřadnici, přizpůsobuje barvy a jas obrazovky. Šetří oči, odpadá pálení, řezání, déle u PC vydržíte vysedávat.
Po nainstalování rozklikněte (pravým myšítkem) ikonku u hodin/Change Location/Navolte svou polohu/done a hotovo. Defaultně je nastaven standardní profil (recommended colors), mně vyhovuje, ale můžete se v tom ještě pošťourat (další profily), co vám sedne. Nezděste se, monitor bude pozvolna přecházet na různá barevná záření, aby ulevil optice.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.