Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysvětlení citátů

Od: endy* odpovědí: 10 změna:
Prosím o vysvětlení citátu.
Budoucnost je černočerná tma a dveře na konci jsou pevně uzamčeny. Dekuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ta slova jsou velmi depresivní. Skoro mám pocit, že je mohl vyslovit (napsat) jen někdo na smrtelné posteli. Nebo chvíli před skokem pod vlak. Od normálního zdravého člověka bych něco tak beznadějného nečekala.

72mona3*
hodnocení

2x

Připadá mi to jak výraz uplné beznaděje. Protože většinou se vyjadřujeme o budoucnosti nejasné (tedy budeme tápat). Zde není nejasná, ale doslova neprůhledná - nevidíme nic (černočerná = bez jediného záblesku světla). Stejne tak chápu ty dveře. Budoucnost vnímáme jako časově neomezenou, dveře značí konec budoucnosti. Tedy doopravdy konec.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, tento citát neznám, tak moje vysvětlení - budoucnost je nejistá, protože do ní nevidíme (je tam tma), ale jediná jistota je ta, že je konečná (dál je už zamčeno). Možná, že za budoucností je už jen zánik (světa). Mimochodem, kdo to měl vyslovit? Zdravím!

doplněno 16.03.18 20:08:

endy - opakuji dotaz. Kdo to měl vyslovit?

culdabulda1*

- to vypadá jako hláška z nějakého hororu, nebo sci-fi

hodnocení

1x

Protože ve skutečnoti taková situaci nikdy nenastává, vyslovil to člověk, který ve svém životě již nevidí žádné řešení v jeho zoufalé situaci a nevěří, že by nějaké řešení vůbec existovalo. Vždycky existuje jiskřička naděje, ale on se neumí na svoji situaci podívat z jiného úhlu a možná nakonec vše vzdává.

jofa*
hodnocení

0x

Až budete mít někde příležitost, zeptejte se na tento citát Kajínka. Ten Vám to vysvětlí jestli je budoucnost černočerná tma a o zamčených dvřích ani nemluvě. *smich2*

jezevec*
hodnocení

0x

To znamená "jsem v nejhlubší možný p*deli a vylézt z ní není možné..."

partys*
hodnocení

0x

To musel vyslovit člověk,který cítil totální beznaděj.

culdabulda1*
hodnocení

0x

Ale ona je to pravda .. na smrtelné posteli se jednou ocitne každej.

hodnocení

0x

Život bez budoucnosti...zřejmě řečeno od nějakého zklamaného či nemocného jedince...?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]