Nejste přihlášen/a.
Ahoj, je mi 19, a chodím už rok s o 2 roky mladší holkou, kterou moc miluju. Poznali jsme se ve škole, a prvních pár měsíců to byla prostě ta pravá naprostá zamilovanost. Bohužel se ale za ten rok stalo to, že jsme se spolu začali nudit, pořád se navzájem milujeme, jenom když jsme spolu tak nevíme co dělat, sedíme a díváme se na seriály nebo tak. Já jsem už na výšce ale jsem na ní jen 3 dny v týdnu, každý den mám ale za to 10 hodin seminářů a přednášek. Pak jsem ale další 4 dny s ní. Miluju jí, těším se na ní, ale když k ní přijedu, najednou je to všechno pryč a jenom vedle sebe sedíme. Bavili jsme se o tom, nikdo z nás nechce vztah ukončit, máme se opravdu rádi, jen nevím jak z toho ven. Přijde mi divné s ní nebýt když můžu a vím že je ode mě 5 minut cesty, ale když už spolu jsme tak se oba nudíme. Nevím jak to vyřešit, jasně, asi by se dalo navrhnout si dát prostě pauzu nebo se tolik nevídat abychom se na sebe víc těšili. Jen se bojím že by to byl začátek konce ze kterého mám strach, protože jí nechci ztratit. Prosím o nějakou radu
Ahoj. Po roce už se spolu nudíte. Co bude za pět, deset let? Na vztahu musíte pracovat, posouvat ho dál. Na stereotip (který nastane v každém vztahu po letech) máte ještě čas. Jste mladí, tak spolu neseďte u seriálů, vymýšlejte společné aktivity, abyste si zpříjemňovali ty chvíle kdy spolu můžete být. Plánujte spolu vycházky, výlety, pěstujte koníčky které máte společné. Zkrátka svůj vztah upevňujte a dělejte si ho co nejhezčí. Na nudu je vždy času dost.
To je pro vztah strašně málo - "pořád se navzájem milujeme". Možná tak prvních pár týdnů, někdy měsíců, kdy stačí být spolu a je jedno kde.
Jenže "ta pravá naprostá zamilovanost" prostě déle nevydrží - vy jste se právě dostali do téhle fáze a budete ji muset nahradit jinými způsoby produkce "hormonů štěstí". Obávám se ale, že to bude těžké - oba totiž podle mého pohledu očekáváte, že vás "někdo" bude bavit, zaplní vám čas a tak dále. Sami to neumíte.
Jestli spolu chcete být dál, vymýšlejte společné aktivity, střídejte jednou ty, jednou já - ale dodržte je, byť by byly sebenesmyslnější. Jakmile jednou dvakrát řeknete "mně se nechce", skončíte velice brzy - buď rozchodem (proč být s někým, kdo mě nudí) nebo na tom kanapi shnijete.
pokud se milujete, tak je hezké i vzájemné mlčení, nebo i občasná nuda - ale pokud vás to obtěžuje, tak to není to pravé a za čas se stejně rozejdete, protože jste mladí a budete poznávat i jiné lidi, se kterými se nudit nebudete, to se nedá nic dělat.
Patrně oba potřebujete nějaký akčnější protějšek, který by vás k něčemu dovedl motivovat
Rozhlédni se, jak je svět veliký a pestrý. Co všechno se dá vídět, slyšet a zažít. Mnohdy s velmi malými finančními náklady. Stačí poklikat na stránkách města a zajímat se o to, o se děje ve městě a v blízkém okolí. A pak se těšit, vidět, slyšet, zažít a vzpomínat. A těšit se na další událost, kterou můžete sdílet spolu.
Dobrý den. Víte, nuda je zabijákem každého vztahu. Bohužel. Vaše dívka je ještě velmi mladá - i na vážný vztah. Společné sledování seriálu nemusí být nudou, pokud to oba dva baví a těší je být takto spolu. Nudou to je, pokud se na seriál díváte jen proto, že vás nic jiného nenapadá. Podle mě bude kámenen úrazu to, že dříve jste se vídali společně ve škole, nyní vy jste na vysoké škole a ona asi ještě stále na střední škole. Dříve jste měli stejné zájmy - střední škola. Ta vysoká vás poněkud rozdělila. Lepší by bylo, kdyby vaše dívka byla také vysokoškolačka, ale není. A také nazapomínejte na to, že zamilovanost netrvá věky. Maximálně tak rok, možná dva... a pak už jen záleží na tom, jak dokáže dvojice spolu vycházet. Jaké má společné zájmy, jak o sebe stojí, co je dalšího spojuje. Zamilovanost se mění v krásné přátelství protknuté láskou, nebo v nudu, nezájem apod.
jj, kluci ve věku 19 si myslí, že láska = postel. Taky jsem si to myslel. Váš problém je ten, že nemáte žádný další styčný bod, žádný společný zájem. Nemáte nic dalšího, co byste mohli dělat nebo o čem byste mohli aspoň mluvit. No ale můžeš být v klidu. Nejste sami. Já takovéhle párky vídávám celkem běžně. Sedí vedle sebe, oba čučí do mobilů a normálně mluvit snad už ani neumějí.
Takže co s vámi? Správně tušíš, že pauza problém neřeší. Jestli si dáte pauzu, pak se už nesejdete. Připrav si nějaké téma k řeči. Je úplně jedno o čem. Třeba o fotbale nebo o pivu nebo spodním prádle, ale hlavně nemlč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.