Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Mám vztah přítel přítelkyně. Uvažujeme společně si koupit auto. Přítelkyně mi řekla kdyby se se mi něco stalo tak přijdou mý synové a na auto mají nárok. Musí to být napsáno na přítekyni jak je to všeobecně? Děkuji.
Tak jasná pravidla. Každý dáte půlku, zaplatíte půlku pojištění a ostatních poplatků. Paní řídí? Budete jezdit jeden v sudé dny a druhý v liché?
Jak se domluvíte o ježdění? Budete si hlídat a zapisovat kilometry? Nedej bože, abyste jezdil více Vy! Sjedete pneumatiky.
Nyní dáte každý půlku, ale pokud se něco stane paní za nějaký čas, tak bude mít auto jinou, nižší hodnotu. Kolik budou chtít synové?
Pokud někdo z Vás nabourá, bude platit více ten, kdo řídil v době nehody, nebo opět napůl?
Aby mezi vámi nebyl nakonec kvůli autu rozkol.
A když se stane něco Vám, přijdou Vaše děti, nebo příbuzní za přítelkyní, aby je vyplatila /nebo dědictví/?
.
Omlouvám se, špatně jsem tuto otázku pochopila, rozuměla jsem, že přijdou její synové a budou chtít peníze z půlky, co do auta matka investovala.
Spoluvlastnictví je dohoda spoluvlastníků, kdy dvě nebo více osob nabývají jednu věc do společného vlastnictví na základě jejich dobrovolné vůle. Vozidlo tedy ve spoluvlastnictví mít můžete - otázka je, zda byste se dovedli dohodnout.
Budete-li kupovat společně a "napíšete" pouze na přítelkyni, měl byste si svůj podíl nějakým způsobem zajistit.
já teda dotaz chápu tak, že tazatel není v manželství pouze ve vztahu, proto neplatí SJM a je zcela logické, že v případě nějaké nehody tazazele jde auto do přímého dědictví čili na syny...kdyby byl tazatel v manželství a auto bylo SJM tak jeho polovina auta se dělí na 3 díly kdy manželka a synové dostanou po jednom díle. Potom samozřejmě největší kus bude mít manželka, protože bude mít svých 50% z manželství a 1/3 z 50% manžela
spoluvlastnictví je vždycky problém. Položte si otázku, kdo bude platit pojistku, údržbu a hlavně pokuty a opravy, až to auto nakřápnete? Vy sám nebo s přítelkyní půl na půl? Buďte si jistý, že v takovém případě vaše přítelkyně moc dlouho vaší přítelkyní nezůstane.
Auto má mít jednoho majitele. Proto vám radím :
1/ Vezměte to auto na sebe
2/ nebo ze své přítelkyně udělejte svoji ženu. Pak budete sice dva, ale z hlediska majetku jen jeden.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.