Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyšetření před operací bez operace

Od: grenada odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

Ptám se zde za mojí přítelkyni,protože jednání jedné okresní nemocnice se mi zdá dosti podivné.

Jde o to že přítelkyně chtěla jít již před 2 roky na podvázání žaludku.Cca rok chodila pravidelně k psycholožce,prý bez toho by jí zákrok neprovedli.Asi po roce a něco jí tedy přislíbily že jí zákrok udělají.Byla dvakrát na nepříjemné gastroskopii plus jiná předoperační vyšetření.To vše na konci minulého roku,s tím že jí v lednu zákrok provedou.Tedy hned zkraje ledna si jela domluvit již termín operace,ale jaké bylo nemilé překvapení když jí sdělily že jim odešel lékař a nikdo jiný snad tyto operace nedělá! Tak tady se mi to zdá hodně divné..oni nevěděli koncem prosince že jim v lednu odejde lékař? Nebo jim utekl z ordinace? Proč tedy posílali přítelkyni na všechny ty nepříjemné vyšetření když je jí to ted k ničemu.Nyní tam znova volala zda jí provedou operaci a řekli jí že at si zavolá v červnu! no tak to už nestojí ani za komentář.Ptám se tedy jestli je možno tuto situaci nějak uspokojivě řešit.sám jsem byl na dvou operacích s páteří a vše probíhalo tak jak mělo a ani v okolí jsem se s podobnou situací nesetkal.Předem díky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jelikož se jedná o komerční záležitost, nezbyde vám, než buď nadále jednat s dosavadní nemocnicí nebo se obrátit na jiné zdravotnické zařízení. Jednání nemocnice sice není etické, ale žádný prohřešek proti právu a zákonu tam nenajdete.

grenada
hodnocení

Vím že je to právně asi ok,ale to jednání je hodně eticky za hranou...

hodnocení

0x

Předpokládám, že šlo o operaci plně hrazenou pacientkou. Měla uzavřenou nějakou smlouvu se zdravotnickým zařízením? Pokud ano, je v ní uvedeno něco o odstoupení, náhradě a pod.? Nebo třeba informace na stránkách té nemocnice?

Jinak nemocnice skutečně v prosinci nemusela vědět, že jim lékař za měsíc odejde - respektive že jim třeba nenastoupí jiný.

grenada
hodnocení

Nene nebyla hrazena pacientkou,kdyby ano tak by se tyto komplikace řešili jinde a ne tady.Hlavně při úhradě pacienta jde

prý vše jak na drátkách.Žádné chození k psychologovi přes rok a pod.Nepříjde mi ale v pořádku,věnovat se rok a pul přípravě

na operaci a pak se dočkat takového fiaska.

S tím lékařem to mohlo být jakkoliv,ale tříměsíční výpovědní lhůta je docela obvyklá a jestli nenastoupil nový...respektive

nemocnice nesehnala náhradu,tak to je pochybení na straně vedení oné nemocnice.

iz*

Na ta předoperační vyšetření ji posílalo vedení nemocnice? Podle mne ji na ně vyslal lékař, jehož prací je léčit, nikoliv se zabývat personálními problémy nemocnice. (Lékař věděl, že odejde, ale nemohl vědět, že nemocnice včas nezajistí nástup jiného lékaře.)

Nejsem si jista, jestli lze hovořit o pochybení nemocnice, která mohla mít včas uzavřenu pracovní smlouvu s dalším lékařem, ale už neměla možnost ovlivnit jeho rozhodnutí nenastoupit (nebo nastoupit jinam).

hodnocení

0x

Požadovali jste po nemocnici nějaké vyjádření? Odpověď na stížnost? Vysvětlení?

hodnocení

0x

Lékaři opravdu odcházejí rychle, třeba do zahraničí nebo si otevíraí soukromé ordinace. S tím zahraničím mě to štve, tady vystudují za peníze daňových poplatníků a pak jdou. Bohužel a nevím proč, tady chybí zákon o povinnosti aspoň pár let odpracovat doma.

iz*

Možná by stačilo lékařům slušně zaplatit, potom by neutíkali do zahraničí.

Ne všichni lékaři v zahraničí zůstanou. Ti, kteří se po několikaleté praxi v zahraničí vrátí, mohou společnosti přinést více než začínající absolventi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]