Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zlomený prst?

Od: nikola* odpovědí: 2 změna:
Mám dotaz,jak poznat zlomený prst bez lékaře sami doma?(vím,že je to všude po internetě napsané,ale já jsem líná si to vyhledat a potom přečíst)*smich*Takže jsem byla na tréninku basketbalu a špatně jsem chytla míč.*bzum*Prostředníček mi neopuchl celý,ale jen ten 1 článek.Prst mohu ohnou,ale ten článek jde hůř.Mám ho trochu nakřivo,prst nenatáhnu úplně rovně a hicuje mi.Sice je lepší jet pro jistotu k lékaři,ale my ho máme od nás daleko a nechceme tam jet jenom s naraženinou.Tak bych se chtěla zepta jestli to vidíte na zlomeninu nebo jen naraženinu.Samozřejmě je lepší druhá varianta,ale to se nedá nic dělat.Předem děkuji za odpověď.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

@nikola - jak poznat zlomený prst bez lékaře sami doma?
Máte-li vlastní rentgen, je to snadné.

72mona3*
hodnocení

0x

Pozná se to snadno. Pokud ho uchopíte a zahýbete s ním (jako s joystickem), inkriminovaná část se bude pohybovat i směrem, než určuje kloub...tak je zlomený. Ovšem takové hrubé zacházení je jen pro drsňáky, nenásilné ohledání je možno pouze s rentgenem. A i ten se někdy mýlí. M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]