Nejste přihlášen/a.
buďte v klidu. Krevní tlak 128/77 je úplná nádhera. Hlavní je to druhé číslo, které musí být nízké a potom rozdíl těchto dvou čísel. Ten by měl být přibližně 40. Váš přítel má tento rozdíl 51. Srdce jako zvon.
Problémy nastanou, když obě čísla lezou nahoru. Třeba tlak 140/100 je už na prášky. A ještě větší problém nastává, když se čísla přibližují k sobě, třeba 128/115. Takový tlak už je na koronárku, protože znamená kombinovanou vadu, zvýšený tlak a slabší srdce.
No a kdybyste potkala někoho s tlakem 150/135, pak mu doporučte, ať si uspořádá své věci.
"Výsledek mě až zarazil 128 77"
Co se Vám na tom tlaku zdá nenormálního ? Průměrný běžný tlak je cca 120/80, ale je to zcela individuální. Lehce znepokojit by Vás mohlo, kdyby tlak opakovaně přesáhl 140/90. Ale ani tak to ještě nemusí nic vážného znamenat, ono to s krevním tlakem není tak jednoduché.
Karoli, nezapomínejte, že jste jeho milenka, ne maminka. Pokud si neuvědomí, že za své tělo, za svůj život, je zodpovědný pouze on sám, je to vaše naprosto zbytečné snažení. A my vám můžeme psát 120 názorů, nic to nezmění, pokud on nebude hledat řešení. Velmi mi to připomíná tuhle situaci:
@barbakan: Maminka je rodina, přítel žádná rodina není. Ve skutečnosti tedy vůči sobě navzájem nemají žádné závazky
Ty nemáš obavy z toho, že tvá kamarádka, přítelkyně nebo spolupracovnice je nemocná? Asi ne, když to není rodina, že? Jak sobecké.
já souhlasím, co se možných nemocí týče, mám stejné obavy o své přátele stejně jako o svou rodinu. A přítel, přítelkyně jednou rodina bude také. Tedy, pokud se něco nestane.
Tlak má v pořádku v klidu, ale asi by bylo zajímavé zjistit jský má tlak po zápase, když musí ležet na trávníku aby mohl odejít do šaten. Může jít i o nějakou srdeční vadu, která se při běžné zátěži neprojevuje, ale jen při větším fyzickém vypětí.
Ale taky pozor na to, jaký máte tlakoměr. Viděl jsem digitální (který stám přes 1000,- Kč, takže podle ceny by mohl být celkem kvalitní), který natlakoval při měření na 180 a výsledek naměřené hodnoty byl přes 200 - což je naprostý nesmysl, protože výsledek nikdy nemůže být větší než to, na kolid tlakoměr natlakoval.
Já mám tladoměr, který jsem si nechal otestovat praktickou lékařkou, a ten natlakuje na 180 a když to na změřiní nestačí, tak dotlakuje na 250. Ale to jsou hodnoty, které se Vás netýkají. Přesto je dobré si tlakoměr nechat otestovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.