Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plodné dny při pravidelné MS (28)

Od: prosteja odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
zajímala by mě jedna věc a to, jaká je asi pravděpodobnost spoléhání se na plodné dny, pokud má partnerka pravidelnou MS po 28 dnech a nebere hormonální antikoncepci. Popřípadě jestli myslíte, že je možné otěhotnět 2-4 dny po MS.
P.S. prosím o vyjádření hlavně lidi co se v tom pohybují a rozumí tomu, děkuji. :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danka86*
hodnocení

6x

Spoléhání se na plodné dny, pokud partnerka nemá vysledované své tělo, nikdy neměřila bazální teplotu a vychází jen z plodných dnů, které si vypočetla na internetu, je vždycky rizikové.

Metoda plodných a neplodných dnů není vhodná pro souložící "děti" ani studenty, kteří si v žádném případě nepřejí potomka. To je pro lidi, kteří počítají i s alternativou, že by jim tato metoda plánovaného rodičovství nemusela vyjít, a jsou na to připraveni. A nebo si to teoreticky (s menším rizikem) mohou dovolit starší páry, u nichž už samotný věk je určitou antikoncepcí, případně páry, kteří již nějaké dítě mají, a ze zkušenosti ví, že s otěhotněním byl u nich problém.

ms*
hodnocení

1x

Lze otěhotnět i během MS,

hodnocení

1x

Většina žen má ovulaci v polovině cyklu, může být ale dřív. Spermie v pochvě vydrží až týden, ale pro rozumnější přístup zvolme 3-4 dny. Jestliže má Vaše přítelkyně menstruaci 7-8 dní, pak 2-4 dny po menses mohou být 9. až 13. den cyklu. Docela riskujete *nevi*

lucie*
hodnocení

1x

Každá antikoncepce má nějaké procento nespolehlivosti.Někdo otěhotní,někdo né a protože v té posteli s nikým nejsme nevím zda k tomu došlo opravdu náhodou,či si můž dal málo pozor,žena nejedla správně antikoncepci nebo spočítala špatně dny...*nevi*od té doby co mám děti,tak si říkám,že jsem se bála zbytečně.Děti by se zvládly,kdyby to nevyšlo,ale pokud někdo opravdu dítě nechce,tak je ideální chránit se i vícekrát -antikoncepce+kondom apod.Já i kamarádka jsme chtěly otěhotnět a obě jsme otěhotněly cca 4-5dní před ovulací(podle kalkulačky plodných dnů)

Kukněte třeba tady do diskuzí,jsou lidé co tak fungují už roky a v poho a nebo jsou i takoví co otěhotní ...diskuzí je tam na to téma spousta.*jasne*

emimino.cz/...

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den, spoléhat jen plodné a neplodné dny povede k tomu, že dříve nebo později ten kočárek vozit budete. Spermie je mrška a dokáže si na vajíčko v děloze klidně i týden počkat. Pokud vaše partnerka nemá vypozorovanou svoji bazální teplotu, pak informace o pravidelnosti MS je nanic. Jako dobrá antikoncepční metoda mi to ale nepřijde, možná tak ještě v kombinaci s kondomem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]