Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba kartou v Chorvatsku

Od: dadla* odpovědí: 4 změna:

Vnuk jede se školou v létě do Chorvatska.Bude mít plat.kartu.Kolegyně mě řekla,že tam se platí následujícímzpůsobem:kartu si od zákazníka vezme pokladní vloží ji do terminálu a zákazník na druhém přístroji zadá pin.Co se týče bezkontaktní platby do výše 100 kun,tak tam prej jenom výjimečně v některém supermarketu.Nikdy jsem se s tím nesetkala a to máme procestováno docela hodně,abych dávala pokladní kartu a pin zadávala na jiném přístroji.Proto vás prosím kdo do Chorvatska jezdíte o info,jak to tam vlastně je.Mám obavy,že pokud vnukovi nedáme instrukce,že to tam tak funguje,tak by kartu z ruky nechtěl dát.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nevím jak to mají v Chorvatsku, ale uklidním vás. I v Česku se tak někde platí. Setkal jsem se s tím na benzinkách nebo v lékárnách. Všiml jsem si, že to tak bývá tam, kde nemají snímač bezkontaktních karet.

mate59
hodnocení

0x

Ano, je to tak.Obsluha se ale nesmí s kartou vzdálit tak, aby na ni nevidel.Obsluha kartu zasune a na druhé klávesnici zákazník zadá pouze PIN.Dbát na to, aby s kartou obsluha neodešla někam dozadu.

hodnocení

0x
Kartu ti odnesou jedině snad v hospodě na zahrádce protože není pravděpodobné že by měli terminál u každého stolu. Jinak placeni v samoobsluze probíhá stejně jako u nás.

V restauracích, které umožňují platbu kartou, mají vesměs přenosné terminály, takže ani platba na zahrádce není problém;)*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]