Dobrý den, měsíc jsem byl na pracáku když jsem odcházel z práce .. Za březen jsem byl výřazen z evidence kvůli brigádě na které jsem byl asi týden .. Jak, kam a kolik budu muset hradit zdravotní a sociální a do kdy ho mám uhradit? Děkuji za odpovědi doplněno 02.04.18 17:26: Na úřadu práce jsem byl celý únor .. Předtím jsem půl roku pracoval .. V březnu vyřazen z evidence ÚP .. Teď když případně v dubnu půjdu do zaměstnání nebo na ÚP .. Budou muset hradit soc. a zdráv.?
Rozumím tomu tak, že v době evidence na ÚP máte nekolidující zaměstnání, v němž jste za březen překročil limit. V takovém případě vyřazuje z evidence zpětně od začátku měsíce, v němž byl limit překročen.
Jde-li o březen, musíte zdravotní pojišťovně do 8. dubna uhradit 1.647 Kč.
Zajděte tam radši osobně → musíte se zároveň přihlásit jako OBZP a doložit vyřazení (ukončení evidence na ÚP). Na ÚP se můžete hned zaevidovat znovu, takže za duben (pokud znovu nepřekročíte limit) už zdravotní pojištění uhradí stát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.