Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdravotní a sociální

Od: nikk odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, měsíc jsem byl na pracáku když jsem odcházel z práce .. Za březen jsem byl výřazen z evidence kvůli brigádě na které jsem byl asi týden .. Jak, kam a kolik budu muset hradit zdravotní a sociální a do kdy ho mám uhradit?
Děkuji za odpovědi
doplněno 02.04.18 17:26: Na úřadu práce jsem byl celý únor .. Předtím jsem půl roku pracoval .. V březnu vyřazen z evidence ÚP .. Teď když případně v dubnu půjdu do zaměstnání nebo na ÚP .. Budou muset hradit soc. a zdráv.?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Prosím, uveďte přesná data, jinak nelze odpovědět.

alenab
hodnocení

0x

Pokud jste nebyl zaměstnán celý měsíc, tak zdravotní ani sociální pojištění platit nemusíte.

dave*
Chyba zdravotní pojištění je povinné a sociální je dobrovolné při nezaměstnanosti
Akorát když je na UP tak zdravotní platí stát
iz*

Dave, sociální pojištění není dobrovolné. Je povinné pro zaměstnance a OSVČ.

Uchazeči o zaměstnání se mohou dobrovolně přihlásit jen k důchodovému pojištění (tj. jen k jedné části sociálního pojištění).

iz*
hodnocení

0x

Rozumím tomu tak, že v době evidence na ÚP máte nekolidující zaměstnání, v němž jste za březen překročil limit. V takovém případě vyřazuje z evidence zpětně od začátku měsíce, v němž byl limit překročen.

Jde-li o březen, musíte zdravotní pojišťovně do 8. dubna uhradit 1.647 Kč.

Zajděte tam radši osobně → musíte se zároveň přihlásit jako OBZP a doložit vyřazení (ukončení evidence na ÚP). Na ÚP se můžete hned zaevidovat znovu, takže za duben (pokud znovu nepřekročíte limit) už zdravotní pojištění uhradí stát.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]