Nejste přihlášen/a.
Přeji dobrý den.
Jmenuji se Honza a mám jeden větší problém, s kterým bych se rád svěřil a potřeboval bych pomoc.
Tak ještě jednou, jsem Honza a je mi 14 let a mám problém s mojí mamkou, tedy já ten problém nemám, ale má ho moje mamka a já nevím jak jí pomoct. Proč toto píši: Mé mamce je 40 let a už od dětství se trápí jedním problémem, moje mamka když byla malá tak vždy byla taková silnější myslím tím váhově a všichní se jí smáli - tady to začíná. Když jí bylo kolem 17 let tak byla velmi hubená a měla anorexii a vážila poměrně málo, měla něco pod 50kg. Když si našla mého tátu bylo to lepší, měla kolem 60kg, a to si držela tím, že když se najedla tak to šla vyzvracet. Během těhotenství prý to nedělala. Teď je jí 40 let, je rozvedená, nemá přítele, a váží 56kg při výšce 158cm. A pokaždé když se nají, což je každý den, ikdyž stejně jí málo tak jde na záchod, zamkne se a zvrací. A bojím se, že když to bude pokračovat nadále že se jí bude moct něco stát. Můžete mi poradit co s ní? Řekl jsem to mé babičce (její mamince) - ta jí vždy domlouvala, ale mamka o tom vůbec nechce slyšet. Mé babičce to též trápí a nevíme co s ní, k psychologovi jí nedotáhneme.
Má ten problém že se pořád vidí že je tlustá, ikdyž je opravdu hubená.
Prosím poraďte, budu si vážit každé odpovědi, děkuji.
Ahoj,moc tě lituji,že ve 14-ti musíš řešit takovýto problém. Jak jsem si přečetla tvůj příspěvek,tak jsem si řekla,že jsi fakt bezvadný kluk,takového bych chtěla mít za syna. V dětství si prožila svoje peklo od ostatních kvůli své váze a to se na ní podepsalo,čehož se nezbavila ani v dospělosti. Má strach,aby se to vše nevrátilo. Já myslím,že první.kdo by ji měl pomoci je její máma, i když tvoje maminka nechce žádnou radu slyšet. Podle mne by měla zajít k jejímu obv.lékaři a poradit se s ním,co s tím dělat. Asi bych udělala toto,protože s tvojí mamkou vy sami asi nehnete. Nějaké řešení by lékař měl najít.
Zdravím, já bych se na ten problém podíval trošku jinak. Né jak ji pomoci, ale proč to dělá . Domnívám se , že je to tím , že je sama bez přítele a snaží se držet váhu aby byla hezká , přitažlivá a měla větší šanci si někoho najít. Omlouvám se , že takto píši o tvé mamince , ale vpodstatě na tom není nic špatného. Z mého pohledu je to ještě mladá holka. Vše by se pravděpodobně zcela jistě spravilo příchodem nového muže do jejího života.
Jinak váha 56kg při 158 cm ji ještě nijak moc neohrožuje na životě ani zdravotních problémech. Doporučená váha je 46 - 62kg / 158cm
Vážený, na vyhladovění můžete zemřít i se 150 kg. Tak tu nepište podobné bludy jako že to můžou v pohodě nechat dojít tak daleko, že bude vážit 46 kg. 46 kg je váha dítěte! A při 46 kg může být ta paní dávno mrtvá na nedostatek minerálů a všeho, může zemřít na infarkt nebo na celkové selhání orgánů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.