Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sedavá kancelářská práce a její následky

Od: jirka* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, chci se zeptat, po kolika letech sedavé kancelářské práce vás postihly problémy s hemeroidy? Je nějaká průměrná doba, kdy se objeví.Mě asi po deseti letech otročiny na jednom úřadu ,kdy si zadek vytrpěl své, uvažuji kvůli tomu o změně zaměstnání, abych byl víc v pohybu. co vy na to?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Těžká odpověď. Já mám hemeroidy v 62 letech i bez sedavé kancelářské práce a na druhé straně znám lidi, kteří celou kariéru sedí na kancelářské židli a hemeroidy se jim vyhýbají. Co ti tedy mám řící více?

hodnocení

2x

Hemoroidy jsou cévní záležitostí. Něco jako křečové žíly v konečníku. Se zaměstnámím to nemá nic společného. ;) V lékárně vám nabídnou několik prostředků Sedací koupele, masti, čípky. Když to nepomůže, zajděte k lékaři.

:-D Jen jsem si představila prázdné úřady, třeba ty nádherné baráky v sídle EU, protože jsou všichni na nemocenské s tímhle prolémem. *smich2*

janm*
hodnocení

1x

Zdravím

Dle mně hemoroidy nejsou následkem jen sedavého zaměstnání, trpí jimi spousta lidí bez ohledu na to zda pracují v kanceláři nebo ne. Pokud máte kancelářskou práci pak snadná pomoc, ve volných chvílích se věnujte sportu nebo jinak "hýbat se" místo autem zajet na kole místo na kole pěšky, nepoužívat výtah atd. Naopak u fyzicky náročných prací si zase uvědomíte kolik energie umí taková práce vzít zkrátka jste rád že si vůbec sednete místo sportu je lepší vzít do ruky dobrou knihu. Dnes se často přeceňuje negativní dopad na zdraví zejména u sedavých zaměstnání naopak se podceňují následky celoživotní fyzické práce jsou neméně závažné ba i závažnější jde většinou o značné opotřebení pohybového aparátu končí to většinou kloubními náhradami rehabilitacemi někdy i invalidními důchody.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]