Nejste přihlášen/a.
zdravím,víte někdo v čem je zakopaný pes u refinancování uvěru?dnes se mi nějaká slečna snažila namluvit,že nějaká air banka převezme uvěr se všemi závazky a poskytne mi ho s lepšími podmínkami tj.že budu splácet méně a ve finále ušetřím.nebyla mi schopna vysvětit proč by nějaká banka tahala peníze z vlastní kapsy.
Sestra refinancovala hypotéku na barák u AIR a v globále ušetří cca 230.000,-a rovněž splácí o skoro 2000,-měsíčně méně.
banka netahá peníze ze své kapsy. Pokusím se Vám to vysvětlit. Půjčíte si 500.000, do deseti let máte splatit 800.000. Splácíte rok a osloví Vás jiná banka, že to přeúvěruje. Tak a v té chvíli tato nová banka uhradí té starší jistinu (to je to, co jste si půjčil - 500.000,- Kč. Bude to o něco málo méně, protože už rok splácíte). Dále nová banka zaplatí úroky za období jednoho roku (dejme tomu 40.000 - opět o něco méně, protože rok platíte i úroky). Tak a Vy to té nové bance budete splácet a za 9 let jim NEzaplatíte 800.000 , ale protože snížili úrok, tak zaplatíte třeba jenom 700.000 (tady neuvažuji o tom, že už jste něco té staré bance už uhradil a tudíž už jste si nepůjčil 500.000, ale o něco méně). Je to jasné? Prostě jedna banka si od Vás za půjčení 500.000 vezme na úrocích 300.000, jiná jenom 200.000. Vydělají na tom obě.
jo,to chápu,co mi není jasné je,proč ta první banka ten uvěr pustí jiné, když by na mne mohla vydělat více,tím,že to pustí se přece připravuje o uroky v dalších letech,nebo se mýlim,ale nejsem finančník tak se ptam.
Tak právě proto, že některé banky nechtějí klienta pustit jinam, tak mají sjednané různé smluvní pokuty za předčasné uhrazení úvěru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.