Nejste přihlášen/a.
Moje kamarádka hubne a užívá psyllium. To psyllium jí pomáhá aby neměla hlad. A pak třeba nejí několik dní. Je to dobré nebo ji to může ublížit? Má psyllium i nějaké negativní stránky?
Škodlivé není, používá se většinou spíš pro úpravu trávení a stolice. Je to vlastně velmi důležitá vláknina. Pokud se ale člověk živí jen tím, nemusí to být ideální.
Také se přikláním k tomu, že nic se nemá přehánet. Nejíst nekolid dní je škodlivé, pakliže to není cílená hladovka, ale to nemůže delat každý, má to svá pravidla.
Jednou jsem měla tak ošklivou střevní chřipku, že jsem musela volat doktora v sanitce. Dal mi injekci a léky a řekl: Žádné vývary. Uvařte si hustou bramboračku, protože je potřeba naplnit střeva. Střeva potřebují výživu, jinak mají velké problémy, které mohou končit rozpadem, odumíráním střev. Vaší kamarádce pomůže nejvíce psycholog a ne psyllium. Je napsáno mnoho článků a rad a postupů při hubnutí, ale psylium to není nic, co by vedlo ve snaze při hobnutí.
Ne, není to dobré. Kamarádka by měla jíst normální pestrou stravu, nepřejídat se a sportovat.
Jestli kamarádka nejí několik dnů a nahrazuje stravu psylliem, je pořeba s tím hned začít něco dělat. Co nejdříve by se to měli dozvědět její rodiče.
Ptáš se, jestli je psyllium škodlivé. Tak, jak ho užívá kamarádka je škodlivé.
pochybuju ze ji vlaknina pomuze od hladu az na nekolik dnu , to je spis vymysl kamaradky a jen neji nebo musi brat te vlakniny takove mnozstvi ze tim casem zacpe streva, navic cim vetsi mnozstvi vlakniny tim je treba vic pit, pokud bude zrat vlakninu ve velkem a nebude hodne pit tak si zadelava akorat na problemy ktere bude resit dost dlouho
Já myslím, že je odpovězeno, jen doplním k @babkazov. Je pravda, že prázdná střeva jsou problém, právě proto se používá třeba při očistných kůrách či hladovkách právě psyllium. Ovšem ne (jen) proto, že zažene hlad, ale právě z důvodu funkčnosti střev. Ta musí zůstat v pohybu a psyllium tomu pomáhá. A samozřejmostí musí být dodržování správného dávkování a pitného režimu. M.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.