Nejste přihlášen/a.
Pro 15 leté hloupé děcko je stařec klidně i třicátník. A taky to tak nemusela myslet. babka není vždy babkou ve smyslu stáří.
Za mlada jsem si myslel, že ty prvorepublikové filmy hrají nějací čtyřicátníci i více a oni dvacetilety kluci. Oblečení, účes. Musel jsem se často, jako dvacetiletý tomu smát.
Když vidíte třicátníci a tři nažuchnuté igelitky jak bezdomovec, když jde pod most, tak se často ani nedivím, že mají děcka poznámky. Záleží, jak člověk do určitého věku na sebe dbá.. Po šedesátce se to již hůře maskuje. Alkohol udělá taky své. Mnoho alkoholiku vypadá ve čtyřiceti, jako pár dnů před smrti. .
Mně je taky přes 50 a řekla bych, že hodně záleží na věku pozorovatele - malým dětem se zdá starý i třicetiletý člověk. Děcka to mají prostě jinak, ale když to vezmi z jiného hlediska, tak hodně záleží na tom, co se sebou člověk dělá. Když se někdy dívám na televizní inscenace 30 let staré, jak tam 40leté matky chodí v zástěře a vypadají jako strašidla a dnes jsou i staré báby, které si vezmou vše růžové, nechají si narůst dlouhé vlasy a myslí si, že je jim 15, tak to je taky síla. Na druhou stranu, když vidím někdy některé bývalé spolužáky mé dcery, které je 34 let a z těch kluků jsou opuchlí čuníci, tak je mi smutno. No a pak jsou starší muži, na které je radost pohledět. Takže fakt záleží na pozorovateli.
S věkem to vůbec souviset nemusí - taky si někdy pomyslím "co ta baba tady tohle..."- a může být mladší než já
Světová zdravotnická organizace zařazuje do rubriky "seniorů"ty, kteří dovršili 65 let. Každopádně však dělá rozdíly: 65 až 75letí jsou mladší senioři, 75-80letí jsou senioři, 80-90letí jsou staří senioři a ti věkově ještě výše jsou nejstarší senioři. Lékaři hovoří o pacientech, kteří už mají věk, zhruba tak od 70 let, protože výzkumy prokázaly, že pocit nástupu stáří začíná obvykle právě v 70 letech. Je to ovšem pocit velmi individuální. Někdo se ještě v tomto věku starý necítí, zatímco jiný stěžuje na věk už v padesáti. Dnešní sedmdesátníci se obecně necítí tak staří jako ti před 50 lety. Délka života stoupla během posledních 100 let o 30 let. Dnešní senioři jsou biologicky o 10 let mladší než ještě před 2 generacemi.
To je individuelní, začala jsem pozorovat stárnutí v 68 letech, kdy jsem přesedlala z obyčejného kola na elektrokolo.Takže opravdu, jak se kdo cítí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.