Nejste přihlášen/a.
Zdravím, zjišťuji informace a hledám co vše musím splnit na strojvedoucího. Je zde ale hlavní věc, kterou hledám a to brýle. Nosím brýle jen na dálku a to cca 1.25 dioptrie na každém oku. Našel jsem předpisy, ale moc jim nerozumím.
Našel jsem v předpisech odstavce níže. Přesně nevím, který se mě bude týkat, ale nerozumím popisu hodnot. Dokáže z toho někdo říct co čísla a pojmy znamenají?
Díky moc.
"v) snížení zrakové ostrosti pod 5/5 nebo 6/6 každým okem zvlášť, s korekcí větší než minus 2 Dsf,"
r) snížení zrakové ostrosti pod 5/15 nebo 6/18 každým okem zvlášť, s korekcí větší než minus 5 Dsf/plus 4 Dsf, astigmatická složka, plně započítávaná do povolené korekce, vyšší než plus/minus 2 Dcyl,
snížení zrakové ostrosti pod 5/15 nebo 6/18 každým okem zvlášť, s korekcí vyšší než minus 6 Dsf/plus 4 Dsf, astigmatická složka, plně započítávaná do povolené korekce, vyšší než plus/minus 2 Dcyl,
řeší to tahle vyhláška: dicr.cz/... ale chtělo by se to pobavit s doktorem moc tomu taky nerozumím, absolvoval jsem to před pár léty ale vím že oční bylo asi nejhorší oddělení těch úkonu tam bylo hodn, třeba ti svítili svetlem do očí a potom jsi měl číst a ruzne jiné vyšetření oční tlak atd...
už si to moc nepamatuju, čtení na dálku čtení na blížku, barvocit z takové knížky, oční tlak s tím světlem co jsem to psal, potom jsi měl určit jak daleko jsou takové tyčinky potom se dívali ti do očí takovým dalekohledem a dál už si nevpomínám je už to pár let
Manžel dělá strojvedoucího a těch je takový nedostatek, že berou téměř každého, takže ty vaše malé dioptrie rozhodně nebudou překážkou. Když to od něho slyším, kdo chce dnes být strojvůdcem, tak aby měl člověk pomalu strach jezdit vlakem - berou lidi opravdu z ulice, bez technického vzdělání, dokonce u ČD Cargo zacvičují dvě strojvůdkyně - všichni soudní lidé v provozu si jen ťukají na čelo - jedna dělala předtím servírku, další má doma tříleté dítě... Jen zacvičení stojí dráhy statisíce a ta bývalá servírka už je v jiném stavu - vím, že to sem nepatří, ale jen abyste byl trochu v obraze. Určitě vás vezmou.
Díky za reakci. Ještě o tom musím uvažovat. Zda se mi místo klasické šichty od pondělí do pátku vyplatí nebýt skoro vůbec doma a dělat noční, denní a kdykoliv je potřeba :D. Nejezdil bych pro dráhy, ale pro jednu přepravní společnost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.