Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč zní má kytara špatně?

Od: asdf odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

mám elektrickou kytaru a zesilovač. Když kytaru zapojím, zvuk, který vydává zesilovač, se mi vůbec nelíbí. Je to něco, co je zabudované v kytaře, nebo je to zesilovačem? Můžu to popř. nějak vyřešit?

Děkuji předem za všechny odpovědi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

matesj
hodnocení

2x
Kytara nemusí být naladěná a zesilovač může zkreslovat při vyšší hlasitosti...venku je mlha.
2.otázka:jak se ladí kytara? uchem a ladičkou
3.otázka:jak zesilovač? zesilovač připoj na jiný zdroj signálu a poslouchej...

figurek*
hodnocení

1x

Jako první jsi sem snad měl napsat co máš za kytaru, co máš za aparát a co se ti na zvuku nelíbí, ne?

O zvuku kytary rozhodují struny, snimače, nějaké tónové clony zamontované rovnou v těle kytary a hlavně aparát. Ten o kvalitě zvuku rozhoduje snad nejvíc. Jestli se ti kvalita zvuku nelíbí, tak si můžeš pořídit nějakou kytarovou korekční krabičku, efekt či multiefekt nebo rovnou kytarový syntezátor.

kytary.cz/...

hodnocení

1x

Ahoj.

Dobrá inspirace i rady :)

jenda2*
07.03.18 11:28

jenda2*
hodnocení

0x

Všichni vzali křišťálovou kouli do ruky a ihned poznali špatný zvuk... A to ještě není Apríl.

adsf
hodnocení

Tahle odpověď není zrovna relevantní

iz*

Jaká otázka, taková odpověď. Nikdo z nás přece neví, co se Vám na tom zvuku nelíbí, ani to, co je příčinou, proč se Vám zvuk Vaší kytary nelíbí.

Kdybyste alespoň uvedl značky, mohl by si snad (?) někdo vybavit, jestli se s něčím podobným setkal.

Mám na zdi velký obraz krajiny a nelíbí se mi. Čím to může být? *nevi*

Moje moudrá matka kdysi říkávala: "na blbou otázku blbá odpověď". Tohle je přesně ten případ. :-D

jofa*
hodnocení

0x

Když Vám tady tazatel napíše typ elektr. kytary a zesilovače, tak stejně nepoznáte co je příčinou "špatného" zvuku, který se mu nelíbí. Nejlépe pozvat někoho s el.kytarou a zkusit s jeho (jinou) kytarou, pokud sám nepozná kde je možná příčina a tím vyloučit problém v kytaře (špatně seřízeno), popřípadě v zapojení. Pokud je zesík i kytara v pořádku, tak vyměnit struny za jiné. Typ strun hodně ovlivní zvuk. Další možnosti popsal figurek v úpravách zvuku efekty... jiný zesilovače. Kytaristi mívají i několik kytar kvůli zvuku. Já hledám jeden zvuk kytary, který jsem si vždy přál a líbí se mi už 50 let a ještě jsem na to nepřišel

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]