Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,měl jsem příjem z podnikání jako osvč za rok 2017 jen 4 měsíce.Jinak nic.Práce nebyla ani zaměstnání.Prý musím ale platit celé pojištění jako osvč za celý rok.Je to tedy pěkná zlodějna.Je to vůbec možné?
Pokud jste vykonával OSVČ jako hlavní činnost, tak jste jistě po 4 měsících práce svou živnost pozastavil na zbývajících 8 měsíců..a potom samozřejmě platit za těch 8 měsíců nemusíte.
Pokud jste přerušení činnosti nenahlásil..pak je to Vaše riziko..a s tím jste musel počítat.
P.S. jaká zlodějina? Kdo by tedy za Vás měl ZP zaplatit?
nebyl jsem v evidenci na pracáku,platil jsem si pojištění jako samoplátce,to je asi 900kč a oni ty mrzáci chtějí doplatit jako osvč to je asi 2000kč za měsíc po celý rok
900kc se neplatí.to bejvavalo.ted se platí 1647 jako samoplatce..Já jsem podnikala pres 10let a platila jsem pojisteni 2500kc mesicne.
@chu - oni ty mrzáci chtějí doplatit jako osvč
Vy jste pro ně ale OSVČ pořád byl - nebo jste živnost pozastavil a ohlásil to?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.