Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dědické řízení?

Od: lidaa57 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, v prosinci mi umřela maminka avšak v nemocnici v jiném městě.nyní čekám na dědické řízení nevíte když zemře osoba v jiném městě kde se uskuteční dědické řízení?děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, bude to řešit notář v místě, kde měla ona osoba před umrtím trvalý pobyt. Ovšem, úmrtní list Vám zřejmě vystavila matrika (radnice) v místě, kde maminka zemřela. Upřímnou soustrast.

hodnocení

0x

Pozůstalostní řízení zahajuje okresní soud podle posledního místa bydliště zemřelého.

lidaa57
hodnocení

Děkuji prisel mi dopis z meho mesta ze soudu. Tak se mi to zdálo divné, když zemřela v jiném meste a mela trvaly pobyt.

iz*

Lído, kde měla maminka hlášen trvalý pobyt? Ve Vašem nebo v jiném městě?

lidaa

Měla trvaly pobyt v domove duchodcu v jiné vesnici a ta vesnice spadá pod mesto kde v nemocnici zemrela.Tak je divne ze mi prisel dopis z meho mesta od soudu skrz dedictvi.

Nespadají vaše i maminčino bydliště pod jeden okresní soud?

lidaa

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]