Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podání odvolání proti rozhodnutí soudu

Od: alina* odpovědí: 9 změna:

prosim prosim o radu jak mam podat odvolani proti rozhodnuti soudu.soudce rikal ze do tri dnu ale ja ted nevim jestli do tri dnu od vyrknuti verdiktu nebo od doruceni pisemneho rozhodnuti cili pravoplatu nebo co.na soude jsem byla vcera a ted nevim mam-li litat a shanet advokata nebo jak se to vlastne v techto vecech resi.diky moc za odpovedi.sem na tom dosti bidne s nervickama...diky diky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pacourek*
hodnocení

2x

Prosím napište o jaké soudní rozhodnutí se jedná

alina*
hodnocení

porusila jsem podminku a dostala jsem dva roky na tvrdo.soudkyne rikala ze mam pravo se do tri dnu odvolat ale nevim jestli to je do tri dnu ode vcera nebo mam cekat na dopis..

Lhůta se počítá ode dne doručení písemného rozhodnutí.

doplněno 28.11.12 11:54:

Ano. Pokud jste neobdržela písemný rozsudek od soudu přímo včera do ruky (což nepředpokládám, jinak byste se zde neptala) pak počkejte na jeho doručení. Tam budete mít o této lhůtě na odvolání napsáno. A Vy budete vědět tedy, že do tří dnů máte na odvolání lhůtu.

doplněno 28.11.12 12:16:

Není zač, rádo se stalo.

doplněno 28.11.12 12:53:

Upřesním. Co se týče lhůty _ ta se začíná počítat od následujícího dne po doručení. A poslední den (kdy lhůta končí) musí být odvolání podáno na poště a mít razítko tohoto dne. Pokud by lhůta připadla na svátek, či den pracovního volna, končí lhůta následující nejbližší pracovní den. Platí to i v případě, kdybyste odvolání podávala přímo v podatelně na soudě.

pacourek*

Jen doplním odvolání musí mít soud do tří dnů jinak odvolání neplatí

alina*
hodnocení

diiikyyy moooc moc moc..a je to stoprocentní?

buss

1000 % je to v trestním řádu.

doplněno 28.11.12 14:37:

A to jde o usnesení, nebo rozsudek? Bez právníka si neškrtnete, možné důvody udává zákon.

alina*
hodnocení

na pozvance k soudu bylo (je) napsano vyrzumění o verejnem zasedani.mam pocit ze to bylo usneseni ale nejsem si jista.jsem z toho jelen

rudolf*

ano, pokud vás soud poučil o opravném prostředku "do 3 dnů", tak šlo zřejmě o usnesení, proti kterému je možné podat stížnost (nikoli odvolání, které je možné podat proti rozsudku do 8 dnů)

v tom případě ovšem běží lhůta 3 dnů od vyhlášení usnesení, když jste byla přítomna (nikoli od doručení písemného opisu)

ale, usnesením nelze rozhodnout ve věci (o vině a trestu); ujasněte si nejdřív, jaký charakter toto rozhodnutí mělo

alina*
hodnocení

diky moc,jsem v casovem presu kvuli praci,synovi,mam toho moc.ulevilo se mi ze mam krapet casu.diky... :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]