Nejste přihlášen/a.
Zajímavá myšlenka. Takže jakožto truhlář Vám namontuji spodní skříňky kuchyně, ale ty horní už ne, protože bych to musel zvednout třeba na oněch 180cm?
Pochybuji, že na to nějaká norma existuje, i když současný EU blbákov je schopen znormovat i toto. Prostě řečeno - pokud máte se zvedáním břemene problém, řekněte to nadřízenému. Pokud odtajníte co a kam zvedá, jistě se dá nalézt řešení. Já třeba dost často instaluji k velkoplošným pilám či CNC podtlakové manipulátory, aby se obsluhy nemuselyx tahat s plotnami lamina.
nebo
Zdravím, myslím , že u chlapa je to max. 50 kg. ( dříve pytel cementu a domnívám se, že normy se v tomto směru neměnily) Pochybuji, že by norma řešila výšku do které se má materiál zvedat... Já být zaměstnavatel, tak vašemu kolegovi poradím ať si veme schůdky a nebo ať si skočí za holkama na poštu , aby mu poradily jak to dělají s balíky když je nakládají na auto.
Líbí se mi jak řešíte zvedání 10kg. do výšky 180cm. To už chlapi opravdu vymírají?
Řekl bych, že cement se dnes prodává v pytlích po 25 kg.
Teda, chtěl bych vidět, jak dnešní mamánek zvedá 50 kg do 180 cm (a po celou směnu).
A chtěl bych vidět i trénovaného zdravého chlapa, který to dělá 10 let a má stále zdravá záda.
ra 252 - prodával se po 50 kg. Dnes nejtěžší pytle 40 kg...To jak píše tazatel je jasný. Tam neodpovídá fyzická zdatnost povaze vykonané práce a ten člověk by měl být přeřazen a nebo s vedením domluva na pořízení nějaké techniky pokud je to možné. Ohánění se normama nemá cenu. Každý by měl být soudný - buď na to mám a nebo jdu shánět jinou práci.
@bozp - Ma otazka je, jestli na to je nejaka norma. Nic vic. Odpoved ANO, NE. Jestlize ano, tak prosim odkaz.
ANO.
N. v. č. 361/2007 Sb., § 28, 29 a 30 - ale ani tam není uvedena povolená výška, pouze "přípustný hygienický limit pro hmotnost ručně manipulovaného břemene".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.