Nejste přihlášen/a.
Porušuje nějak firma zákoník práce když dělám každý den 16 v kuse tkzv mně nechává aby zaměstnanec dělal jak chtěl co se týče přesčasu
Zákoník práce říká o limitů přesčasu nebo jak je to myšleno
Nepřetržitý provoz kromě soboty a neděle ( jsou dobrovolne)
A jak se to podepíše pak na fyzické stránce těla to člověk většinou tlostne ne? Co chodím na přesčasy tak mám více chuť na jídlo
0x
Pracovní směna nesmí překročit 12 hodin a doba odpočinku mezi pracovními směnami nesmí být kratší než 11 hodin.
Zaměstnavatel je povinen dodržovat i dobu souvislého odpočinku (ten nemusí vycházet vždy jen na sobotu a neděli) v týdnu v délce minimálně 35 hodin.
Zaměstnavatel může zaměstnanci nařídit až 150 hodin práce přesčas, v dlouhodobém průměru by to mělo být maximálně 8 hodin týdně. Po dohodě se zaměstnancem může zaměstnavatel nařídit další práci přesčas, maximálně do výše 416 hodin ročně, 8 hodin týdně.
Podle mne Váš zaměstnavatel porušuje zákoník práce. Proplácí Vám alespoň za všechny přesčasové hodiny mzdu a příplatek za přesčas?
Při 16 hodinách denně byste každý měsíc odpracoval minimálně dvojnásobek pracovní doby stanovené zákoníkem práce (maximálně 40 hodin týdně) a první roční limit (150 hodin, které může zaměstnavatel nařídit bez souhlasu zaměstnance) přesčasové práce byste odpracoval v průběhu jednoho měsíce.
Dlouhodobé přetěžování zaměstnance může mít negativní dopad na zdravotní i psychický stav zaměstnanců. Dále může vést k vyšší úrazovosti a/nebo vyššímu počtu nekvalitních výrobků (zmetků), protože se snižuje se pozornost i výkon zaměstnanců.
Jestli se může soustavné přetěžování projevovat tloustnutím, nevím. Vyšší pracovní zatížení podle mne znamená vyšší výdej energie, což se může projevovat větší chuti k jídlu. Ale je to jen můj odhad, zkušenost s tím nemám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.