Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejistota ve vztahu

Od: trey odpovědí: 5 změna:
Dobrý večer jelikož jste mi tu z mim minulim problémem pomohly obrátím se na Vás znovu. jsem kluk je mi 20let zamiloval sem se do kluka 30 let. Chodíme spolu 4 měsíce. Jezdím za ním jen neni z jeho strany tolik času což chápu kvůli jeho práci. Jenže mě mrzí že když sme pak spolu tak spi a když nespi tak leží a koukáme na televizi a z jeho strany není cítit žádnej cit. Když sem se ho na to zeptal tvrdil mi že je chladnější a je prý takovej že ho nikdo nezmění že ho jeho známý takového znají… Připadám si vedle něj spíše jako kamarád mohl by mi někdo poradit co stim jestli má smysl něco dělat nebo to ukončit. Jsem sice mladej ale taky mám nějaké city nemůžu kvůli tomu spát musím furt premyslel nad tím jestli nedělám něco špatně předem děkuji za rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Dobrý večer. Asi Vás bere spíše jako toho kamaráda, než partnera. Ta jiskra z jeho strany chybí. Takže jestli se nechcete trápit neopětovanými city, ukončete to. Jen byste se trápil.

doplněno 03.03.18 19:57:

Dávat ultimata nedoporučuji. Promluvte si s ním upřímně o tom, co Vám ve vztahu chybí a co Vás trápí. A protože se pro Vás vztah stává neúnosný, tak navrhněte rozchod. A dle jeho reakce se pak zařiďte dál.

trey
hodnocení

Dobrý den děkuji za odpověď... Možná to tak bude ale je divný že když se na to zeptám řekne mi že mě má rád a miluje mě že mu nejsem lhostejný jen je prostě takovej myslíte si že to dokážu nějak změnit nebo to mám vážně ukončit. Nejhorší je na tom to že na něj nemůžu přestat myslet a pomyšlení na to že bych byl bez něj... Ale zároveň už nechci zažívat ty nejistoty myslíte že mu mám položit nůž na krk ať si vybere buď to nějak začne řešit že to jinak skončím? Děkuji za odpověď

pohanka*
hodnocení

0x

Vy máte problém, on ne, tak proč ho chcete předělávat? Jeho povaha Vás zřejmě drásá.

To Vaše doplnění svědčí, že nejste vyzrálý. Ale zároveň, že potřebujete vedle sebe někoho s jinou povahou. Někoho akčního, se kterým si prožijete různé akce, kina, cestování, zábavu. Tohle má již přítel zřejmě za sebou, nebo jak píšete, ho to vůbec nebaví.

Nejlepší bude, když se odmilujete, určitě to bude těžké, ale jednou by k tomu stejně došlo, on se zřejmě nezmění a Vás to jednou stejně dožere, pohádáte se a bude konec.

Upnul jste se na něj, protože to je zřejmě první přítel /první dotaz si již nepamatuji/. A každý takový rozchod bolí, ale za to zůstávají hezké vzpomínky do budoucnosti. Berte to jako ponaučení a příště si vyberete jistě lépe. Nechte si ale mezitím čas, nevrhejte se hned do nového, vážného vztahu. To platí pro všechny vztahy i u ostatních dvojic.

hodnocení

0x

Až vám bude o deset let víc (a třeba budete mít rovněž časově náročnou práci), taky možná budete dávat přednost "spokojenému klidu" s přítelem, než neustálému "tokání" - pravděpodobně. Pravděpodobně proto, že někdo nedospěje nikdy, pořád touží po prvních "sladkých týdnech" a nepochopí, že to prostě pořád nejde.

Chcete radu, máte ji mít - nikdy se nikoho nesnažte změnit. Jednak musí chtít sám, jednak ho tím budete neuvěřitelně štvát. Zkuste změnit sám sebe = svoje chování a uvidíte. Často se pak dají věci do pohybu.

iz*
hodnocení

0x

Jediný člověk, kterého můžete změnit, jste Vy sám, a jediné, co můžete ve vztahu změnit, jsou Vaše očekávání nebo požadavky vůči partnerovi.

Špatně děláte jenom to, že od partnera požadujete něco, co není schopen nebo ochoten Vám dát. Dáte-li mu nůž na krk, skončí Váš vztah ještě rychleji, než začal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]