Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svědění nohou

Od: kuterka odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
vždy po koupání mě hrozně svědí chodidla a dlaně a objeví se malé červené pupínky.
Nevíte co to je? (viz. obrazek)

Svědění nohou

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den. Vypadá to na alergii. Může to být na mýdlo, sprcháč atd. Pokud to zase samo zmizí, zkuste vyměnit mycí prostředky. Jinak zkonzultovat s lékařem.

hodnocení

2x

Po sprchování jsem měla svědění celého těla, i vyrážky se mi objevily. Kožní lékařka mi zakázala používat sprchové gely a doporučila používat pevná mýdla (DOVE). Už mám pokoj.

iz*
hodnocení

1x

Ne, nevíme, a nevěděl by ani dermatolog. Podle fotky v internetu (ještě) nikdo diagnostikovat neumí.

gurubhagavan*
hodnocení

0x

Podle přiložené fotografie by se mohlo jednat o atopickou dermatitidu plosky nohy. Vhodné je zakoupit Bepanthen plus mast a Calcium pantothenicum mast a vyrážku mazat. Pokud dermatitida nezmizí, pak doporučuji vyšetření u dermatovenerologa, který může nasadit vhodnější lokální léčivo, které je na předpis.

hodnocení

0x

poradte.cz/... ;)Asi bych vám odpověděla stejně jako tady.

hodnocení

0x

Začal bych IHNED radou Kapkanaděje a pokračoval radou Ivzez ,tu druhou bez ohledu na úspěch se změnou mycích prostředků (mýdlo,sprcháč...)

pohanka*
hodnocení

0x

To může být alergie i na vodu. Máte městskou? Na chlór.

Máte svoji studnu? Nechte si ji prověřit oprávněnou firmou na rozbory vody.

Ale takové svědivé pupínky jsem měla i po lécích /Biseptol/, takže možností je více.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]