Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nacenění známek

Od: znamka odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, našel jsem 3 alba známek a jednu knihu. Víte nahodou kde se nechá zjistit hodnota těchto věci. Známek odhaduji cca 200 a nějaké plakátky rok cca 1930. Dále přikládám knihu rok 1848 je zabalená do starého papírového přebalu. V případě zájmu mužu nafotit pár známek a poslat.

Předem děkuji za odpovědi

Nacenění známek
Nacenění známek #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mkat*
hodnocení

0x

Sk§ste sa informovať tu:

sberatel.com/...

Moéžno vám poradia

hodnocení

0x

Nechte si to ocenit na více místech, ať to neprodáte první nabídce, která se vyskytne. Na internetu je mnoho filatelií, v každém městě je obchod se známkama a tam to také nacení. Na odkazu výše, si nechte ocenit knihu sberatel.com/...

figurek*
hodnocení

0x

známky odneste k nějakému zkušenému sběrateli, který má filatelistický vercajk. Ona totiž není známka jako známka. Obrázky a vzory můžou být úplně stejné, ale zoubkování jiné. Rozdíl očima nerozpoznáte, ale rozdíl v ceně může být zásadní. Potřebujete katalog a filatelistickou šablonu s měřítkem.

My jsme takto v dědictví po dědovi taky našli velkou sbírku známek. Vzal jsem je k jednomu filatelistovi, ten je probádal řekl mi, že ve sbírce je sice pár lepších kousků, ale jinak nic moc. Ale co mělo nečekaně velkou cenu, to byly sběratelské archy.

Pro sběratele se kdysi tiskly archy z tvrdého papíru, na nich průhledné kastlíky pro známky, v každém kastlíku předtisk vzoru známky a popiska co je to za známku a kdy byla vydaná. Tyhle archy prý prodáte okamžitě. Se známkami je to horší, protože takové ty normální známky všichni sběratelé mají a není toho, kdo by je kupoval.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]