Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Silniční policejní kontrola - musím vystoupit

Od: zdendat* odpovědí: 5 změna:

Zajímala by mě jedna věc, je má povinnost při dechové zkoušce v rámci silniční policejní kontroly vystoupit a auta, nebo mi ten přístroj musí policista k přinést? Dost mi to totiž vadí, takové to "pane řidiči, vystupte z vozu, provedeme dechovou zkoušku". Považuji to za projev policejní arogance a nikdy nevím, zda se proti tomu mohu ohradit, abych příslušníka nějak neurazil. Ať se policista projde sám a detekční přístroj k mému autu donese, on za to na rozdíl ode mne bere peníze. Existuje nějaký předpis, který mi nařizuje policistovu výzvu uposlechnout a kvůli dechové zkoušce vylézt z auta ven?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

zdendat, *sok*

... hoďte to za hlavu. *tuc*

Až Vás příště příslušník vyzve k vystoupení z vozu, ... tak si jenom pomyslete, ... co zase po mně chce ... ten ORGÁN :D*smich* ... a přijdete hned na jiné myšlenky. *nevi**smich*

... příjemný den Vám přeje ... ( pro změnu zase ) ... zdendah *sok**smich*

celp*

Při silniční kontrole ve dne vystupuji z vozu.Nesnáším totiž když na mne někdo čumí z vrchu.Policistům moje počínání zatím nevadilo a většinou se setkám se slušným jednáním.

cyril*
hodnocení

1x

Předpisů ukládajících povinnost uposlechnout výzvy policisty je mnoho. Policista může nejen vyzývat, ale i přikazovat či nařizovat a v případě řidiče je jeho povinností uposlechnout.Zjednodušeně řečeno : když Vás zastaví policista na cestě z Kolína do Prahy a nařídí Vám,že se máte otočit a jet zpět na Kolín,měl by jste jej uposlechnout. Zajisté mají běžní občané nejen povinnost poslouchat policii a podobné orgány, ale také mají právo si na jejich postupy či jednání stěžovat, pokud jsou názoru,že tímto jednáním jsou jim upírána práva bez zjevných důvodů.

1jara*
hodnocení

0x

Při silniční kontrole, jsem chtěl vystoupit z vozu ale příslušník vždy řekl buďte ve voze, tak nevím.

antara
hodnocení

0x

Autem ročně najedu něco mezi 25 - 30 000 km. Silniční kontrola mě potká max. 3x ročně. S policisty mám ty nejlepší zkušenosti, z auta vystupuji dle svého uvážení a dechovou zkoušku jsem podstoupil 1x za celý život při nějaké rozsáhlé akci, kdy všechni řidiči jedoucí jedním směrem byli jí podrobeni (nevystupoval jsem). Ode dneška to asi bude častěji, přesto si dovolím zaspekulovat, zda nějaký problém není na vaší straně, když vás trápí takové hlouposti. Do nového roku vám přeji co nejvíce dechových zkoušek bez pokynu policisty k vystoupení z vozu ;).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]