Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest prsou

Od: ejnyt odpovědí: 8 změna:
Dobrý den. Trápí mě bolesti bradavek. Neni to nesnesitelna bolest,jen jsou hrozně citlive, obzvlášť levá. Těhotenství vyloučeno. Je možné, že je to způsobeno hormonální antikoncepcí? Užívám ji teprve 4 měsíce. (Moje 1. HA). Před týdnem v pondělí jsem byla na gynekologii, trápil mě výtok, bolesti břicha, těhotenství bylo vyloučeno. Je možné, že je to právě tou HA? Děkuji a hezký večer.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nenastydla jste? Může to být i nevhodným spodním prádlem. Na gynekologii jste byla, zjistila se příčina Vašich potíží?

doplněno 28.02.18 22:08:

Neočekáváte příchod menstruace? To prsa bývají též citlivější..

ejnyt
hodnocení

Na gynekologii jsem byla před týdnem. Dělala mi vnitřní UZ , vše v pořádku. Testy negativní a dnes jsem byla na sobu a také vše v pořádku (byla jsem tam kvůli bolestem břicha, které mám asi nejspi ze cviceni a, z namahy).
Prášky mám do úterka, takze příští týden bych měla mít MS... je fakt, že v poslední době jsem byla docela dost nastydla.

lucie*
hodnocení

2x

Možné je vše,hormony jsou potvory,některé ženy mají bolavé bradavky po vysazení nebo nasazení HA,některé při ovulaci...prober to s gynekologen,třeba navrhne jiný typ antikoncepce.

ejnyt
hodnocení

Uvidím, zda to zmizí nebo ne a určitě si tam zajdu. Ale celkem se bojím z přechodu na jinou HA :/

liska5
hodnocení

1x

Mohlo by to souviset i s tou hormonální antikoncepcí. To se ale ptejte gynekologa. Možná to bude i v příbalovém letáku.

Je tu ještě jedna souvislost, že přes bradavky vede dráha žaludku. A je doba předjaří, kdy se právě žaludek mnohým ozývá. "Vředaři" by mohli vyprávět. Nedrážděte žaludek alkoholem, ani častou silnou kávou, studenými nápoji, přepálenými tuky, či bublinkovými limonádami. Jezte pro jistotu lehká jídla. Případně pijte žaludeční čaje. A snažte se vyloučit stres. Tímhle vším nic nepokazíte, naopak.

A zvedněte si celkově kondici, to se líp zvládají všechny zdravotní potíže. Naordinujte si zdravou výživu, dobrou náladu, hodně spánku, pitný režim a pohyb venku na vzduchu.

liska5

Pod vlivem dráhy žaludku jsou mimo jiné i ústa a hrdlo / bolesti v krku/.

liska5

Pod vlivem dráhy žaludku jsou mimo jiné i ústa a hrdlo / bolesti v krku/, ale i střevo a močák. Zkuste ke zdravé stravě brát lactobacily, tím nic nepokazíte, maximálně si podpoříte střevní mikrofloru, což je dobré pro zvýšení imunity. Tělo se teď srovnává s přechodným obdobím zima / jaro a zároveň s HA, tak je dobré pomoci mu na všech frontách.

ejnyt
Děkuju za rady. Laktobacily beru preventivně uz asi tyden, poradili mi to v lékárně, kdyz jsem si šla pro kapky na rýmu. Já byla u vynekolova prave před 2 týdny, ale to jsme tyto problémy s prsy vůbec neměla. Nejvíc mam citlivé to levé prso. Musím si ještě přečíst pribalovy leták od té HA. V úterý mam dobrat platicko, tak uvidim, jestli se to týden, co je brat nebudu, zlepší. Doufám, ze ano.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]