Nejste přihlášen/a.
ahoj přemýšlím o práci řidiče kamionu...už od mala jsem chtěl jezdit kamionem ale zatím se mi to nesplnilo a řidičák nemám. Chtěl bych vědět jestli jde si u nějaké firmy udělat řidičák,profesák atd... a poté pro tu firmu jezdit. Zatím mám jen Bčko. Děkuji.
Musíš si spočítat co se ti vyplatí. Je spousta firem co ti zaplatí papíry ze svého ale musíš se uvázat na nějakej ten rok, což je normální. Některé firmy to hrají na úřad práce, pro ně nejlepší, ty jsi na pracáku podepíšeš smlouvu s firmou a oni se domluví s pracákem a udělají ti papíry přes pracák (rekvalifikace).
Potom jsou firmy kde tě vezmou pokud už máš komplet papíry a po domluvě ti je tzv. začnou proplácet zpět.
Další akcí jak na papíry dosáhnou je že se domluvíš s firmou, ona ti je nechá udělat na svoje náklady ale potom jak tě zaměstná tak ti bude strhávat z výplaty určitou částku dokud se papíry tzv nesplatí, pokud se rozhodneš skončit dřív zbytek částky doplatíš a jdeš.
Ať do toho jdeš tak či tak, je potřeba jak sem psal výše o tom popřemýšlet a propočítat si to, ať ti bude papíry zajišťovat firma nebo ty, počítej stím že budeš obhajovat svůj řidičák svoji skupinu B. Pokud to neuděláš tak nebudeš mít nic!
To jsme jen u řidičáku, počítej jako případný trucker s dalšími věcmi. Nevím zda ti říká něco nařízení 561 ale pokud ne tak si to přečti.
Být truckerem je krása ale papíry tě tím nedělají.
Skoukni youtube, je tam od jednoho borce slušnej kanál s již dost videama, kde toho hodně popoisuje, jak praktické věci tak názor jeho jako několikaletého kamioňáka.
Závěrem, dejme tomu že řidičák s profesákem na kamčák vyjde na cca 80tis, slušná firma to má v podstatě po jedné točce Evropu zpět, ty se tam upíšeš cca na 5 let. 5 let budeš jejich otrokem...
Majitelé, dispečeři atd teď do mě...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.