Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám takový dotaz a zajímá mě váš názor na věc.
Již přes rok musím nosit zapnutý mobil v kapse u kalhot.Od 7:00 do zhruba 15:00 ho musím nosit v kapse,jinak to prostě nejde.
Teď můj dotaz.Bojím se,aby to záření z mobilu neničilo moje spermie...Docela se bojím.Chci se zeptat,kde nosíte mobil vy a jak se proti tomuto záření bráníte.Jestli nějakým obalem nebo jak? Zajímá mě váš názor na věc (popř. bych byl rád i třeba za nějaký zajímavý odkaz k tématu).
Dříve jsem také samozřejmě měl mobil,ovšem byl třeba vypnutý (což teď bohužel nejde) a také vyzařoval o mnoho méně záření.A netvrďte mi,že to žádný negativní vliv nemá...
V poslední době mě občas v pravém varleti na malý okamžik sevře taková svíravá bolest...bojím se,že je to právě z toho mobilu a zdá se mi,jako by se mi malinko zmenšilo (pravé varle)...
Na tomto odkazu : radirna.cz/... jsem si nsšel,že můj mobil vyzařuje 1,25 - 1,5 W/kg,což je v porovnání s ostatními telefony poměrně dost...
Na výše uvedeném odkazu jsou i nějaké rady jak se proti tomuto záření bránit,třeba méně volat a více posílat SMS.Ovšem pošlu SMS a šup s mobilem do kapsy a zase už to působí...
Takže ještě jednou.Jak se bráníte proti tomuto záření? Kde nosíte mobil? Řešíte to nějak? Mám strach z rakoviny varlat...
Děkuji za každou odpověď...
Jen doplním,že ten mobil nosím v pravé kapse a ta svíravá bolest je právě v pravém varleti.V podstatě je vzdálenost mobil-pravé varle jen pár cm a odděluje je od sebe jenom kus tenké látky a těch pár cm...
Pokud lze věřit lékařským kapacitám,lze pokládat toto "záření" za bezvýznamné.Dokonce se vyskytly názory,že podobně jako magnetizmus může pro některé organické projevy být prospěšné.
JABRAKA
Věřit kapacitám, dovol abych se zasmál. Je známo, že záření je škodlivé, ale oficiálně nemůže být.
Já mám právě stejný názor.Domnívám se,že i kdyby se vyskytla nějaká negativní studie,tak se pár telekomunikačních společností složí (pro společnost zanedbatelný výdaj) a autorům studie zařídí luxusní x patrovou vilu někde na druhém konci světa výměnou za nezveřejnění té studie...možná jsem malinko paranoidní,ale to mi neříkejte,že to záření byť klidně hodně malý negativní vliv nemá...
doplněno 31.12.09 21:11:A proč mě tedy trápí ta svíravá bolest v pravém varleti...?
Děkuji,vaše odpověď se mi líbí.To pouzdro určitě zkusím...
Taky mě třeba napadlo pouzdro z olověného nebo hliníkového plechu,ale to je asi moc velká ptákovina co...?
Děkuji za rychlou odpověď.
To mě jen napadlo,protože jsem někde četl,že tyto kovy odstiňují nějaké nebezpečné záření (nevím,zda to bylo právě u mobilu)...
Zkusím tedy to pouzdro a uvidím...
Děkuji všem za odpovědi.
Budoucí uložení mobilu už mám celkem vyřešené,teď mě zajímá,proč mám tu občasnou svíravou bolest v tom pravém varleti,popř. jestli mám jít k lékaři a kdyžtak k jakému...
Nejsem žádný simulant,ovšem také nechci v tak docela mladém věku mít třeba rakovinu...nechci zaměškat období,kdy se stím dá něco dělat...
Pepčo,tohle si vytrpěl před Vánocemi můj vnuk,zánět varlete a 14 dní antibiotik.Ani z mobilu to nemá,stačí totiž ve špatném počasí posedět na studeném schodě .
Jinak si trochu počtěte ,chlapci,jaké "záření"mobil vyzařuje?!Protože je to v podstatě radiová vysílačka,pracující na Gigahertzových frekvencích,prochází tělem energie elektromagnetických vln vysílače operátora a pö spojení i vysílačky z mobilu řádu desítky wattů.Prochází celým prostorem,nezávisle na umístění mobilu.Když dáte mobil do kovového pouzdra,jediný efekt bude ten,že mobil nebude fungovat.
JABRAKA
doplněno 01.01.10 11:55:V tomto odborném článku,který jsem neměl trpělivost dočíst až do konce,protože je až příliš nesrozumitelný,snad proto,že je psán autory proti mobilům vyloženě zaujatými.Ale je skutečně zajímavý a obsahuje obrovskou míru informací o vlivu neionizujícího elektromagnetického záření.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.