Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předčíslí účtu KB

Od: skrob® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, předem podotýkám, že číslo účtu je smyšlené.

Otázka: Jsou tato dvě čísla účtu u Komerční banky totožná?

000028 - xxxxxxxxxx / 0100

28 - xxxxxxxxxx / 0100

Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

26.02.18 20:10
hodnocení

1x

Jsou.

hodnocení

1x

Ano, čísla jsou totožná. Stejně tak je to s nulami i v pokračování čísla - 000123-0012345678/0100 je totožné s 123-12345678/0100.

Ty nuly jsou tam jen proto, aby na složenkách nezůstávala prázdná políčka. Pokud píšete číslo někam, kde nejsou předtištěné chlívky, většinou se neuvádějí.

Ale pozor! V kódu banky se ta nula psát musí! Takže když místo /0100 napíšete jen /100, banka Vám to vrátí.

hodnocení

Děkuji za info

athenaise*
hodnocení

0x

Ale bacha...jsou dva lidé, kteří mají a mohou mít! i takto číslo ( 123-111000222 a 123-1110000222) vše je stejné a přeci jen v jednom je jedna nula navíc a jste v p... A to potom se zaklepe ruka na klávesnici, ani si toho nevšimnete a ...má peníze na účtu jiný člověk. Jo a vláda uzákonila, že banka nemá pravomoc tu čátku vrátit po nahlášení špatného převodu. Je jen na tom dotyčném, který dostal omylem částku, jak je korektní. A HÁDEJTE kolik je v naší republice KOREKTNÍCH lidí? *zed*

Nyní byl v TV zprávách uveden případ, kdy jedna paní zapomněla uvést v převodním poříkaze na Komerční banku předčíslí a peníze došly na účet nějakému Rusovi, který shodou okolností už zemřel. Nyní bude horko těžko dostávat peníze zpět v rámci dědického řízení probíhajícího v Rusku !

Korektní budou asi jen 2 - Vy a já*ua*

athenaise*

jj, koukala jsem na to, nám právě jeden zákazník měl poslat dost vysokou částku na účet za provedenou práci a dal do číla účtu jen o jednu nulu víc a bylo to. Dotyčný, který dostal prachy místo nás, tak to začal pěkně rychle rozfofrovávat a teď je chudák bez peněz a nemůže to vrátit *zed* A ano, já i vy bychom to vrátili, ale kdo další?

majsterjoe*

já bych to taky vrátil, protože je to lepší než běhat po soudech jako obviněný

athenaise*
27.02.18 13:10

*palec*

hodnocení

Chci ještě jednou poděkovat za fundované odpovědí, taky jsem to poslal jinam, ale paní po výzvě KB sumu poslala zpět. Problém vidím v těch předčíslích, má to jen KB a mBank, jinak jsme všichni svéprávní a musíme dávat pozor, banky nám moc nepomohou:(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma předčíslí účtu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]