Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, předem podotýkám, že číslo účtu je smyšlené.
Otázka: Jsou tato dvě čísla účtu u Komerční banky totožná?
000028 - xxxxxxxxxx / 0100
28 - xxxxxxxxxx / 0100
Děkuji
Ano, čísla jsou totožná. Stejně tak je to s nulami i v pokračování čísla - 000123-0012345678/0100 je totožné s 123-12345678/0100.
Ty nuly jsou tam jen proto, aby na složenkách nezůstávala prázdná políčka. Pokud píšete číslo někam, kde nejsou předtištěné chlívky, většinou se neuvádějí.
Ale pozor! V kódu banky se ta nula psát musí! Takže když místo /0100 napíšete jen /100, banka Vám to vrátí.
Ale bacha...jsou dva lidé, kteří mají a mohou mít! i takto číslo ( 123-111000222 a 123-1110000222) vše je stejné a přeci jen v jednom je jedna nula navíc a jste v p... A to potom se zaklepe ruka na klávesnici, ani si toho nevšimnete a ...má peníze na účtu jiný člověk. Jo a vláda uzákonila, že banka nemá pravomoc tu čátku vrátit po nahlášení špatného převodu. Je jen na tom dotyčném, který dostal omylem částku, jak je korektní. A HÁDEJTE kolik je v naší republice KOREKTNÍCH lidí?
Nyní byl v TV zprávách uveden případ, kdy jedna paní zapomněla uvést v převodním poříkaze na Komerční banku předčíslí a peníze došly na účet nějakému Rusovi, který shodou okolností už zemřel. Nyní bude horko těžko dostávat peníze zpět v rámci dědického řízení probíhajícího v Rusku !
Korektní budou asi jen 2 - Vy a já
jj, koukala jsem na to, nám právě jeden zákazník měl poslat dost vysokou částku na účet za provedenou práci a dal do číla účtu jen o jednu nulu víc a bylo to. Dotyčný, který dostal prachy místo nás, tak to začal pěkně rychle rozfofrovávat a teď je chudák bez peněz a nemůže to vrátit A ano, já i vy bychom to vrátili, ale kdo další?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.