Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nehet palce u nohy

Od: pepasvacek* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den.

Neví někdo co se mi můj palec snaží řící, kde je chyba?

Nehet palce u nohy

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

5x

To vypadá na pěknou plíseň nehtu. M.

hodnocení

3x

On se, chudák, nesnaží říci - on už řve.

Objednejte se co nejdřív na kožní, tyhle potvory se rády vracejí.

hodnocení

1x

Je to začínající plíseň. Chce to zasažená místa opilovat a namazat protiplísňovou mast, případně i zalepit náplastí. Někdo však tvrdí, že je ta plíseň nevyléčitelná.

doplněno 27.02.18 11:36:

Mám to na obou palcích u nohou a na malíčku pravé nohy.. Přenesl jsem si to asi záměnou ponožek z jedné nohy na druhou.Na pravém palci se mi zdálo, že jsem to vyléčil pilováním a mazáním Clotrimazolem a Jenamazolem, plesnivá část nehtu už odrostla a nehet byl hladký a měl normální barvu, když najednou se u lůžka nehtu objevil malý bílý proužek, který začal odrůstat a zvětšovat se směrem nahoru. Nyní už mám přes polovinu nehtu úplně bílou. Zkusím to probrousit a namazat tak, aby se mast dostala pod nehet.

A teď ještě jak jsem k té plísni přišel. Měl jsem tetu, která dělala pedikérku a tak, když mi bylo asi 35 let, jsem si od ní nechal udělat pedikůru. Jenže ta teta byla dost nepořádná a měla samorostlé názory a tak používala na pilování nehtů normální pilník na ocel, který měl větší záběr. Jenže ho asi nikdy pořádně nevyčistila a nedezinfikovala a tak, když mi tím pilníkem brutálně opilovala nehet na malíčku, zanesla mi do nehtového lůžka plísňovou infekci. Od té doby se mi na malíčku dělá ztluštělý pórézní nehet, který ani nejde nůžtičkami stříhat a musí se stále pilovat. No a z toho malíčku se mi plíseň přenesla na oba palce. Nic jiného jsem po tetě nezdědil, už zemřela před několika lety.*zdravi*

hodnocení

1x
Dobrý den.
Nehet Vám říká,že má plíseň.
Existují na ni masti,které koupíte v lékárně.
Babská rada je aplikace octa,alespoň 2x denně pomocí tamponku nebo vaty.
---
Ještě Vám nehet šeptá,
že byste měl začít detoxikovat.
Tzn.,že máte zanesený organismus toxiny - konkrétně játra.
A jelikož se blíží jaro,také máme období půstu...
Začněte se zdravě stravovat.
Pít hodně čisté vody - alespoň dva litry denně,omezit bílou mouku a všechny výrobky z ní,vynechat cukr.
Jíst hodně ryby,zeleninu a ovoce !
Vynechat alkohol a nekouřit.
Trocha sportu také není k zahození.
Ovšem to platí po celý rok :)
jarin*
A už je to zase tady... No jo jaro se snad blíží. Cukr a bílá mouka je skoro prázdná energie, ale jak, prosím pěkně, z nich vznikají ty toxiny? Z celozrnné nevznikají? Pokud násobně zvýším příjem ryb, ovoce a zeleniny, tak nezvýším příjem reziduí těžkých kovů, pesticidů a hnojiv?
liska5

Cukrem ve stravě se plísně podporují, přímo hnojí. Sladkosti a moučná jídla omezit první. Chirurgické odstranění nehtu nepomůže. Znám osobu, které po vytržení plísní deformovaného nehtu vyrostl opět špatný nehet. Už to bývá v lůžku a chirurg na to upozorňoval. Koupejte si nohy v růžovém hypermangánu, potírejte jablečným octem, střídejte ponožky, v létě choďte bos, nepůjčujte pantofle. V lékárně na to prodají masti, ale je to dlouhodobý boj.

jarin*
díky s tím souhlasím. Nechápu ty toxiny.

pohanka*
hodnocení

1x

To je onychomykóza.

Vyléčí pouze dlouhodobá, nepřetržitá péče od odborníka kožaře /dermatologa/.

Zasahuje až k lůžku, počítejte léčbu skoro rok, dokud neodroste zcela nový nehet.

Lečte co nejdříve, je to nakažlivé, můžete nakazit celou rodinu. Zanedbané si přenesete i na ostatní nehty, v nejhorším případě i na nehty rukou.

Pokud byste se chtěl podívat i na jiné, horší případy, najděte si je na google - na obrázkách. *blee*

hodnocení

0x

Také hlasuji pro plíseň, ale to rýhování, to mi připomíná psoriazu. Nemáte ji v rodině?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]