Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Neví někdo co se mi můj palec snaží řící, kde je chyba?
Je to začínající plíseň. Chce to zasažená místa opilovat a namazat protiplísňovou mast, případně i zalepit náplastí. Někdo však tvrdí, že je ta plíseň nevyléčitelná.
Mám to na obou palcích u nohou a na malíčku pravé nohy.. Přenesl jsem si to asi záměnou ponožek z jedné nohy na druhou.Na pravém palci se mi zdálo, že jsem to vyléčil pilováním a mazáním Clotrimazolem a Jenamazolem, plesnivá část nehtu už odrostla a nehet byl hladký a měl normální barvu, když najednou se u lůžka nehtu objevil malý bílý proužek, který začal odrůstat a zvětšovat se směrem nahoru. Nyní už mám přes polovinu nehtu úplně bílou. Zkusím to probrousit a namazat tak, aby se mast dostala pod nehet.
A teď ještě jak jsem k té plísni přišel. Měl jsem tetu, která dělala pedikérku a tak, když mi bylo asi 35 let, jsem si od ní nechal udělat pedikůru. Jenže ta teta byla dost nepořádná a měla samorostlé názory a tak používala na pilování nehtů normální pilník na ocel, který měl větší záběr. Jenže ho asi nikdy pořádně nevyčistila a nedezinfikovala a tak, když mi tím pilníkem brutálně opilovala nehet na malíčku, zanesla mi do nehtového lůžka plísňovou infekci. Od té doby se mi na malíčku dělá ztluštělý pórézní nehet, který ani nejde nůžtičkami stříhat a musí se stále pilovat. No a z toho malíčku se mi plíseň přenesla na oba palce. Nic jiného jsem po tetě nezdědil, už zemřela před několika lety.
Cukrem ve stravě se plísně podporují, přímo hnojí. Sladkosti a moučná jídla omezit první. Chirurgické odstranění nehtu nepomůže. Znám osobu, které po vytržení plísní deformovaného nehtu vyrostl opět špatný nehet. Už to bývá v lůžku a chirurg na to upozorňoval. Koupejte si nohy v růžovém hypermangánu, potírejte jablečným octem, střídejte ponožky, v létě choďte bos, nepůjčujte pantofle. V lékárně na to prodají masti, ale je to dlouhodobý boj.
To je onychomykóza.
Vyléčí pouze dlouhodobá, nepřetržitá péče od odborníka kožaře /dermatologa/.
Zasahuje až k lůžku, počítejte léčbu skoro rok, dokud neodroste zcela nový nehet.
Lečte co nejdříve, je to nakažlivé, můžete nakazit celou rodinu. Zanedbané si přenesete i na ostatní nehty, v nejhorším případě i na nehty rukou.
Pokud byste se chtěl podívat i na jiné, horší případy, najděte si je na google - na obrázkách.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.