Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyrovnání po rozvodu - nemovitosti

Od: sultan54* odpovědí: 6 změna:

Zdravim koupll jsem rodinný domek a s přítelkyní jsem se do něj nastěhoval.Po té jsme se vzaly a po pár letech se odemne odstěhovala.Trvlé bydliště si přepsala a dojde k rozvodu. A mě zajímá jestli má ona nárok na vyplacení půlku hodnoty z nemovitosti.? Z pozdravem Pavel

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nemovitost jste koupil před uzavřením manželství, nespadá do SJM, je vaše.

hodnocení

1x
Dej ji půlku toho, co jste do domu investovali, případně peníze, které ona přinesla do vztahu. Každopádně se oba rozumně domluvte, protože pokud se do toho vloží advokáti, počítejte pár set tisíc navíc.

hodnocení

0x

Na polovinu nemovitosti ne, ale na polovinu investic vložených do domu ano - pokud se jí tyto investice podaří prokázat.

sultan54*
hodnocení

Dá se proti tomu bránit?

fjnc
Proč byste se chtěl bránit? Jestli vám zaplatila opravu střechy nebo něco podobného, tak je samozřejmě správné, abyste se s ní nějak přiměřeně vyrovnal. Jestli platila nějaké drobné měsíčně za opotřebení, tak na to podle mě nárok nemá.

hodnocení

0x

Proti prokazatelně vloženým investicím dost těžko.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]