Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest v kříži

Od: rawson odpovědí: 9 změna:
Dobrý den , mám problém v posilovně jsem cvičil záda na stroji kde se nohy zachytí ruce dají za hlavu a pohybem zády (kříži) nahoru a dolů . Jenže hned při prvním ohybu mi strašně vystřelila bolest v zádech (kříži) hned sem přestal a od tý doby to bolí chodit musím pomalu aby mě to strasne nebolelo. Nevíte neake řady cviky doma aby jsem záda rozcvicil a příště se mi to nestalo? Fiky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Myslíte leh- sedy? O těch je obecně známo, že zádům škodí. Proto se nedělají rovné, ale sbalené. Balím se od hlavy postupně, jako koberec. Taky je lepší chytnout se rukama v leže ve vzpažení a jít nohama do stropu, neboli do svíčky, ale nejdřív sbaleně. Cvičit vyhřátý a relativně v teple.

Teď pomůže pauza ve cvičení, lehat doma na posteli rovně na elektrické dečce mírně podložená kolena. Raději tvrdší matraci, než moc měkkou. Pokud se to nelepší, tak k lékaři Ten většinou dá něco na uvolnění svalové křeče, která nastane při špatném pohybu v těch drobných svalech kolem páteře.Teď to nerozcvičuj, ale jestli máš možnost, tak se nech rozmasírovat, případně něčím hřejivým namazat nebo polepit / náplast/. Nic do rotace! Maximálně ve dřepu do vajíčka, jako sjezdař a protáhnout si opatrně.křížovou oblast.

pecenkav*
hodnocení

3x

Proč mu tady radíte jak má cvičit, když zatím neví co se mu stalo a mohl by si cvičením spíš uškodit?

liska5

Pecenko, píšu : teď pomůže pauza ve cvičení...V prvním odstavci vysvětluji chybu, kterou si to způsobil.

Ještě je možné, že si způsobil posun v sakroiliakálním kloubu. To je polopevné spojení pánevní a křížové kosti, kde má hodně lidí problém. Tzv. luxaci. To by pak řešil fyzioterapeut pomalými metodami.

pecenkav*
hodnocení

2x

Dojdi si na ortopedii a necvič dokud nebudeš vědět co to je, mohla ti prasknout plotýnka a to se cvičenim nesrovná.

pb®
hodnocení

1x

Jo, v posilovně dostává bederní páteř na prdel. To mi na rehabilitaci sestry říkaly, že kluci z posilovny mají mnohdy zhuntovaná záda. To je pořád sedy lehy, tlačte záda do podložky, když cítíte bedra, nemáte dostatečně zatnuté břicho a záda přebírají práci břicha a dochází k přetěžování. A pak se dozvíte, že bedra do podložky jsou blbost, protože je páteř v poloze, která odporuje fyziologickému zakřivení páteře, že si tím akorát ničíte páteř a utlačujete plotýnky a že pekáč buchet si lze vycvičit i tak, že se člověk bude válet na zemi a správně do břicha dýchat. Bez jediného sedu lehu, zkracovaček a jiných notoricky známých cviků na břicho. Tak necvičte v posilovně a najděte si nějaké automobilizační cviky na bederní páteř.

111®
hodnocení

1x

pokud je to ploténka, co podle popisu asi je, pak nepomůže cvičení , ale klid. Já s tím marodil půl roku, z toho 6 týdnů v nemocnici, takže bych doporučil dobrého neurologa nebo ortopeda...a klid na lůžku..

pohanka*
hodnocení

0x

Rozcvičit a zahřát svaly jste se měl hlavně před zátěží.

Nyní hlavně klidový režim, pokud Vám bude dělat dobře, tak teplo /bederní pás-kočka, beránek, rašelinový pás. Mazat reklamními prostředky z televize, co doma najdete, a pokud se stav nebude lepšit, tak na pohotovost, nebo v pondělí k obvodnímu. Píchne nějakou injekci na ulevení. Můžete mít skříplý nerv.

Zkuste cvik v leže na zemi, na podložce, nohy pokrčit do pravého úhlu a někdo ať Vám je podloží pod lýtky přiměřeně vysokou stoličkou-židlí. Svaly okolo páteře, v kříži se v této pozici dobře uvolní.

doplněno 24.02.18 22:28:

Možná máte ústřel, lidově zvaný ischias, houser. Zaujměte klidovou, nenásilnou polohu.

Pomáhá poloha zvaná žabák - v poloze na břiše, důležité je při cvičení dýchat do břicha.

Podívejte se na tento cvik na internetu. Ruce si držte pod čelem. jednu nohu pokrčte. Cvičte jenom co to půjde bez bolesti, pokud to nepůjde, tak se o nějaký cvik vůbec nepokoušejte. Jenom byste si mohl ublížit a stav zhoršit. Tohle nejde rozvičit.

hodnocení

0x

Než bych vám popsala cviky, pak vám poradím, najděte si je na Jůtubu. Nabídka i s videem je veliká. ;) Před cvičením si vezměte prášek proti bolesti a přes silnou bolest necvičte. Ten prášek je proto, že svaly jsou z bolest, v křeči a drží patologickou polohu. Když se svaly uvolní, posun v páteři se vrátí na správné místo.

doplněno 25.02.18 17:10:

Vypado mi tam slovíčko uvolňovací cviky. Pohledejte si uvolňovací cviky!

hopik*
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys kapkanadeje 24. 02. 2018 22:31:13
! Pravidlo Z1: je zakázáno psát nesmyslné odpovědi a otázky nebo úmyslně poskytovat špatnou radu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]