Nejste přihlášen/a.
10. února jsem na AliExpressu provedl objednávku a nyní tam mám u ní to co je vidět na obrázku a příliš nevím co to znamená. Je to moje první objednávka v tomto obchodě a tak se v tom neorientují. Znamená to, že tato objednávka se ještě stále vyřizuje a objednané zboží ani po 14 dnech nebylo odeslané a po uplynutí uvedeného času se objednávka automaticky zruší? Pokud to tak je tak co se stane po zrušení objednávky a jak bych měl postupovat?
Tak to je moje první objednávka na AliExpressu a hned nemilá zkušenost s tímto obchodem. S něčím takovým je ale asi vždy třeba počítat při nákupech z Číny. Pokud ten čas který je tam uvedený vyprší tak se ta objednávka zruší a sami mi vráti (zašlou) zaplacené peníze bez toho aniž bych já musel o to požádat nebo něco pro to udělat?
Mám tam u te objednávky mj. uvedené "Processing Time:7 Days" což mi překládač přeložil jako "Doba zpracování: 7 dní" a chápu to, že podle toho by to snad mělo být vyřízené a odeslané do těch 7 dnů. Dnes už je to ale 14 dnů od objednávky. Připadá mi to tak, že prodejce možná přijímá objednávky i na zboží které nemá skladem a nyní se mu to asi nedaří rychle sehnat a naskladnít. 14 dnů na vyřízení objednávky by snad mohla být dostatečně dlouhá doba na vyřízení a odeslání objednávky, ale asi je třeba brát v úvahu to, že Číňané se na to dívají asi trochu jinak a nějaka rychlost pro ně asi neni prioritou. Nyní jsem zvědavý jak to nakonec celé dopadne. To co jsem tam objednal tak to není pro mne nic důležitého, nespěchám na to a při ceně 0,82 USD mne to nebude až tolik štvát kdyby to nakonec dopadlo jakkoliv pro mne nepříznivě, ale určité zklamání by z toho bylo.
Fakt je, že ALIEZPRESS snad nikdy nezasílá objednévku obratem. To je druhá stránka toho, že zboží u nich je levné a poštovné neplatíte.
Na tom AliExpressu jsou i věcí u kterých se poštovné platí a není jich tam málo takových. To co jsem objednal já bylo ale s poštovným zdarma.
Neházel bych flintu do žita a setrval nebo objednal opakovaně. Sám jsem již několik objednávek u ALIEXPRESu realizoval a skoro vždy bylo zboží dodané daleko před vypršením dané lhůty.
Prozatím flintu do žita nemám v úmyslu házet a zkusím trpělivě čekat co se s tou mojí objednávkou bude dít. Teď se čeká než to vyřídí a možná někdy po měsíci odešlou, pak se bude čekat než to dojde do Česka, něco se to zdrží na celníci v Praze a tak možná někdy za půl roku mi to pošta možná doručí.
Tak dnes ráno přišel od Aliexpressu e-mail a Google mi to přeložil takto:
Objednávka XXXXXXXXXXXXXX byla odeslána
Milý Xxxxxx Xxxxxxx,
Toto je e-mailové oznámení, které vás informuje, že vaše objednávka .XXXXXXXXXXXXXX byla odeslána prodávajícím dne 2018.02.25 01:12. Doporučujeme vám kontaktovat prodejce ohledně informací o přepravě.
Nákupní ochrana objednávky .XXXXXXXXXXXXXX končí dne 2018.04.26 01:12.
1. Pokud jste s přijatými položkami spokojeni, můžete kliknout na tlačítko Potvrdit přijatou objednávku.
2. Pokud jste neobdrželi vaše položky nebo nejste spokojeni se svými položkami, můžete klepnout na "Otevřít spor" před termínem Ochrana nákupu nebo zakoupením bude automaticky dokončena.
3. Pokud chcete prodloužit ochranu nákupu, můžete kontaktovat prodejce přímo nebo kliknout na tlačítko "Požádat o rozšíření ochrany nákupu" a požádat o souhlas prodejce.
Upozorňujeme, že pokud v rámci ochrany nákupu nedojde k žádné akci, bude vaše objednávka automaticky dokončena s uvolněním platby.
S pozdravem,
AliExpress.com
Z toho jsem pochopil, že asi teprvé až dnes moje objednávka byla vyřízená a zboží asi odeslané, ale nejsem si tím úplvě jistý. Nyní mne zajímá jak bych něl na tento e-mail reagovat, pokud je nějaká reakce vůbec poptřebná a jak dál postupovat. Měl bych nějak s něčím kontaktovat prodejce a nebo tuto mojí objednávku ještě někde nějak potvrdit? Vůbec se v tom nevyznám a nerad bych si nadělal nějaké problémy třeba tím, že někde na něco kliknu. Budu rád když mi někdo ještě k tomu něco poradíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.