Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Borelioza - doxyhexal

Od: barbora4 odpovědí: 10 změna:
Dobry den, zhruba pred mesicem a pul jsem zacala mit potize s bolesti kloubu, zablokovanou pateri a bolesti a ztuhlosti svalu. Vcera mi ortoped diagnostikoval boreliozu a nasadil antibiotika Doxyhexal 100 1x denne na 30dni (vah 65kg). Vsude jsem ale cetla, ze aby byla ucinna, musi se brat 400mg, jinak se naopak borelie stanou rezistentni a potize se jeste zhorsi. Myslite, ze mi je ortoped predepsal spravne? Vim, ze tu neni lekarska poradna, ale ptam se aspon na zkousku, kdyby tu treba nekdo mel nejakou zkusenost. Aspon pro klid duse, nez se dostanu k praktickemu.
Dekuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Borelioza je léčitelná pouze specifickými ATB.po doléčení zůstávají v krvi protilátky,na něž organizmus reaguje různě.Bolesti koncových nervů zůstávají dlouhá léta.

U mne došlo i k poškození koncových nervů oka u sítnice došlo ke krevnímu prosáknutí.Je možno tvrdit,že člověk je po borelioze nedoléčený celý život.

JABRAKA

111®
hodnocení

2x

myslím že by vám mohli dát slušnou odpověď v lékárně...

barbora4
hodnocení

To me bohuzel vcera nenapadlo, dnes se tam nijak nedostanu, ale kdyztak to v pondeli zkusim, dekuji

hodnocení

2x

Podívejte se do odkazu, tady to máte ohledně Doxyhexalu myslím dobře popsané, takže nějaké závěry ohledně léčby jsou předčasné, musíte tomu dát čas borelioza.cz/...

barbora4
hodnocení

Tam jsem prave cetla, ze ta davka ho ma byt 400mg, proto me to nizke davkovani tak vydesilo. Ale dekuji za odpoved :)

hodnocení

2x

Většina zdravotních pojišťoven má lékaře na telefonu. Já mám uložené dva, jeden je z 213ky Druhý by měl být bez příslušnosti k pojišťovně. 840111245, 80888155. ;) Ještě jsem nikdy nevolala, ale je dobře je mít uložené a zkonzultovat, když je potřeba.

hodnocení

2x

Také jsem brala Doxyhexal 100mg 2x po 12hodinách a můžu Vám říct, že léčba zabrala a pak jsem měla špatné jaterní testy, tak si nedovedu představit jíst větší dávky...Je možné, že po krevních výsledcích Vám nasadí další antibiotika...musíte být pod lékařskou kontrolou.

Dále jsem brala kapky Lichořeřišnice větší, ty jsou vynikající i proti borelióze, jím je preventivně dvakrát ročně.

Moji sestřenici tyto kapky také "doléčily"

Přeji rychlé uzdravení.

hodnocení

1x

Borelioza patrí k infekčnému lekárovi,poprípadne na neurologiu,ak sa má spraviť lumbalná punkcia na zistenie,či nie je napadnutá aj miecha.

nympheas
hodnocení

0x

Pokud máte prokázanou boreliozu,mám předepsáno Doxyhexal 400mg denně po 3 týdny.Toto většinou diagnostikuje infekční oddělení a i tam jsou vysledky zkreslené.

mraf
hodnocení

0x

Připomíná mi to mů borreliózový začátek, s tím dávkováním. Erythema migrans jako Brno, klouby ne. Laboratorní testy ukázaly vysoké borreliové protilátky. Choroba mi s tímhle dávkováním vystačila skoro na 4 roky (ale vážím víc, a také mám před očima, jak doktor tápal, váhal). Opakovaná antibiotiková kůra mi vymlátila veškerou užitečnou flóru a ta se těžko dohledává, kdepak jogurty. Dávkování je nejspíš slabé, málo! Tady píší 200mg/den infekce.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma borelióza

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]