Nejste přihlášen/a.
Zdravím, před třemi dny jsem si chtěl objednat pár věcí na AliExpressu. Jěstě jsem si tam nikdy nic nekupoval. Jakmile jsem se dostal na založku typ platby, kde bylo třeba zadat číslo kreditní karty, jsem objednávku zrušil nebo jsem si to alespoň myslel. Musím ještě vyřídit v bance novou kartu a to chvíli potrvá, číslo účtu tam zadat nelze. Na email mi ale i přesto přišlo poděkování od několika obchodů, od kterých jsem si zboží "zakoupil", ale že objednávka ještě nebyla zaplacena. Až budu mít bankovní kartu, mám nějak zpětně zaplatit tu starou objednávku nebo vytvořit úplně novou, která bude zaplacena ihned? Jak je to s objednaným zbožím? Trvá to cca 22 dní, než to dorazí tady do ČR. Už je to zboží na cestě nebo se to odesílá až po zaplacení? Nevím, jestli mám něco odepisovat na ty emaily. Předem díky za objasnění situace.
V první řadě si měl nakupovat až poté, co máš mít platební kartu. Bez peněz to nepůjde. Pokud neohradíš, můžou ti účet na AE zablokovat. zároveň je to i odpověď na otázku, jestli zaplatit za provedenou objednávku, nebo vytvořit novou. Ve tvém účtě budou položky, které čekají na zaplacení. jakmile zaplatíš (pokud je zboží více, platbu provedeš jen jednu, celkouvou) do pár dnů prodejce odešle zboží a ty můžeš čekat měsíc, maximálně však 60 dnů na doručení zboží. Chce to aspoň základní znalost angličtiny a trochu inteligence.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.